Jl.

Jl. - Anjet Daanje | Northernlights300.org

...gstleden bijv.naamw.Uitspraak: [ˈjɔŋstledə(n)] vori ... Profiel - JL uit Sint-Andries | 2dehands ... ... 1) jl. afkorting jongstleden ... Encyclo.nl, online sinds 2007, is een zoekmachine voor Nederlandstalige begrippen en definities. Zaterdag jl. werd in Zuidwolde een ponyconcours gehouden, waar ook enkele leden van ponyclub Meppel aan mee deden. Meppeler Courant , 1994 Op 10 september jl. verscheen het tweede rapport van het Comite van Wijzen. Woorden.org is een gratis online woordenboek voor de ... jl. - ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek) ... . Woorden.org is een gratis online woordenboek voor de Nederlandse taal. Ook op deze website. Spreekwoorden Populair Sitemap Quotes Woordenboek Woord eindigt op Woord begint met Woord bevat Woordenboek Alle advertenties van JL, Oudheusden op Marktplaats. Bekijk het aanbod van JL en vind producten en diensten tegen aantrekkelijke prijzen! Het Juridisch Loket geeft gratis eerste hulp bij juridische vragen. Voor een persoonlijk advies belt u met onze juristen: 0900-8020 (€ 0,10 p/m) of komt u langs op één van onze locaties. Vertalingen van 'jl.' in het gratis Nederlands-Engels woordenboek en vele andere E...

INFORMATIE

AUTEUR
Anjet Daanje
DIMENSIE
12,18 MB
BESTANDSNAAM
Jl..pdf

OMSCHRIJVING

Finn Pompe vertelt zijn kinderen iedere avond voor het slapengaan over zijn leven. Toen hij zelf klein was, vertelden zijn oom en zijn opa's hem op hun beurt over hun leven, en zo raakte Finn vervuld van het idee dat hij niet alleen onderdeel is van de familiegeschiedenis maar ook van de wereldgeschiedenis, en dat die twee zaken onontwarbaar met elkaar verweven zijn. Ieder hoofdstuk van de roman 'jl.' speelt zich af op een belangrijke dag uit de wereldgeschiedenis, beginnend in 1967 en eindigend in 2011.Neil Armstrong stapt op 21 juli 1969 als eerste mens op de maan, maar voor Finns familie zal het altijd de dag blijven waarop Finn zijn eerste stapjes zette. Op een autoloze zondag in 1973 valt Finns nichtje, Juno, een gat in haar hoofd en krijgt haar vader een flinke bekeuring als hij haar in paniek met de auto naar de huisarts brengt. Terwijl de Berlijnse Muur valt, staan Finn en Juno met autopech aan de grens bij Helmstedt en leren ze twee Oost-Duitse studenten kennen die voor het eerst in het westen zijn. Langzamerhand blijkt dat het verleden net zo veranderlijk en onzeker is als de toekomst. Verschillende malen zetten gebeurtenissen met terugwerkende kracht alles wat vanzelfsprekend was op zijn kop. Finn en Juno kunnen zich niet losmaken van hun familiegeschiedenis. Die bepaalt hun levensloop, met dramatische gevolgen.In een schrijfstijl die het midden houdt tussen spreektaal en poëzie weeft Anjet Daanje op ingenieuze wijze heden en verleden, kleine en grote gebeurtenissen dooreen tot een indrukwekkende roman.Anjet Daanje (1965) publiceerde vele romans, waaronder het veelgeprezen 'Gezel in marmer'. Zij won het Belcampo Stipendium en werd genomineerd voor de Halewijnprijs. Naast proza schrijft Daanje ook filmscenario's. Een korte film van haar hand werd in Berlijn bekroond met een Gouden Beer, en de zevendelige televisieserie die zij schreef, 'De geheimen van Barslet', werd genomineerd voor drie Gouden Kalveren.

Wil je het boek lezen?Jl. in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anjet Daanje. Lezen Jl. Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN