Kampioenen '14 - '18

Kampioenen '14 - '18 - Anton Slotboom | Northernlights300.org

...en voor 21:00 uur besteld, morgen in huis ... Kampioenen "14 - "18 | Anton Slotboom - Doorbraak winkel ... . 0 out of 5 ( Er zijn nog geen beoordelingen. ) Kampioenen '14 - '18 (Paperback). Nederland bleef neutraal tussen 1914 en 1918, maar de "Grote Oorlog' was op talloze manieren voelbaar in de... Het boek Kampioenen '14-'18, voetbal in neutraal Nederland gaat over de vier clubs die kampioen zijn geworden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Sparta was in 1915 de eerste. Anton Slotboom schreef ... Kampioenen ' ... Nieuws gerelateerd aan 'KAMPIOENEN '14-'18' - Omroep Brabant ... . Anton Slotboom schreef ... Kampioenen '14 - '18. 273 likes · 4 talking about this. De Eerste Wereldoorlog (1914-1918) veranderde Nederland en bijna al die veranderingen worden weerspiegeld door de ontwikkeling die het... "Kampioenen '14-'18 maakt op een uiterst secure wijze de koppeling tussen sport en leven in oorlogstijd. Op pakkende wijze wordt de lezer meegenomen naar een periode waarin zowel het voetbal als de maatschappij in Nederland voorgoed veranderde." De auteur...

INFORMATIE

AUTEUR
Anton Slotboom
DIMENSIE
3,94 MB
BESTANDSNAAM
Kampioenen '14 - '18.pdf

OMSCHRIJVING

Nederland bleef neutraal tussen 1914 en 1918, maar de "Grote Oorlog' was op talloze manieren voelbaar in de Nederlandse samenleving. De dagelijks leven veranderde in een razendsnel tempo.Het Nederlandse voetbal weerspiegelde dat in het klein: van mobilisatie tot "staat van beleg', van oorlogsvluchtelingen tot geïnterneerde militairen van oorlogvoerende landen. Het voetbal kreeg ermee te maken. Voetbal was voor 1914 nog een exclusieve sport die alleen elitaire landskampioenen uit de grote Hollandse steden voortbracht. Tijdens de oorlogsjaren ontwikkelde het voetbal zich tot een volkssport. Tijdens die vier oorlogsjaren ging het Nederlandse landskampioenschap naar vier clubs die nog altijd actief zijn in het betaald voetbal: Sparta (1915), Willem II (1916), Go Ahead (1917) en Ajax (1918). Vier clubs met een eigen karakter en een eigen verhaal. Het deftige Sparta bouwde het eerste moderne clubstadion. Willem II haalde de landstitel voor het eerst naar het zuiden. Go Ahead was de eerste arbeidersclub die de landstitel greep, met een geïnterneerde Engelsman als sterspeler. Een andere Engelse oorlogsvluchteling, trainer Jack Reynolds, maakte van Ajax een topclub.Vier auteurs met ieder hun specialisatie, Menno Pot (Ajax), Anton Slotboom (Sparta), Roger Rossmeisl (Willem II) en Herman Starink (Go-Ahead), reconstrueren het verhaal van de "oorlogslandstitel' die hun club veroverde, ruim een eeuw geleden, en schetsen zo een fascinerend tijdsbeeld van een Nederlandse volkssport in ontwikkeling, in de schaduw van de oorlog. Met veel foto's.

Wil je het boek lezen?Kampioenen '14 - '18 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anton Slotboom. Lezen Kampioenen '14 - '18 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN