Zaden van contemplatie

Zaden van contemplatie - Thomas Merton | Northernlights300.org

...werd Thomas Merton geboren in Prades in Zuid-Frankrijk aan de voet van de Canigou, de hoogste berg van de oostelijke Pyreneeën ... PDF Inhoudsopgave - Uitgeverij Damon ... . Na een bewogen jeugd - hij verloor zijn beide ouders al op vrij jonge leeftijd - trad hij in 1941 in in de oudste cisterciënzerabdij van de Bestel Zaden van contemplatie van Thomas Merton. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Zaden van contemplatie Thomas Merton • Boek • paperback. Samenvatting . Thomas Merton vond zijn weg naar contemplatie, na een lange zoektocht. Al vroeg wees geworden, liet hij zich i ... Zaden van contemplatie | Uitgeverij Damon ... . Samenvatting . Thomas Merton vond zijn weg naar contemplatie, na een lange zoektocht. Al vroeg wees geworden, liet hij zich inspireren door de intellectuele, literaire en geestelijke rijkdom van de cultuur en het leven in Europa en de Verenigde Staten. Zaden van contemplatie online bestellen bij Donner! Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Lees meer in onze Algemene Voorwaarden en ons privacybeleid . In deze 'Zaden van contemplatie' wijst hij de lezer wegen. Deels de zoekende die maar niet vindt, en anderzijds de zoeker die zelfvoldaan meent te hebben gevonden. De inspiratie is grotendeels die van twintig eeuwen christendom. Bernardus en Jan van het Kruis schemeren door in de teksten, ... Zaden van contemplatie (eBook) Hallo! Op zoek naar een Zaden van contemplatie-boek geschreven door auteur Thomas Merton? Registreer u op onze website pianofortefestival.nl en download gratis boeken! Thomas Merton vond zijn weg naar contemplatie, na een lange zoektocht....

INFORMATIE

AUTEUR
Thomas Merton
DIMENSIE
12,80 MB
BESTANDSNAAM
Zaden van contemplatie.pdf

OMSCHRIJVING

Thomas Merton vond zijn weg naar contemplatie, na een lange zoektocht. Al vroeg wees geworden, liet hij zich inspireren door de intellectuele, literaire en geestelijke rijkdom van de cultuur en het leven in Europa en de Verenigde Staten. Zoekend naar meer diepgang kreeg zijn leven vastere vorm in een traditionele religieuze context, uiteindelijk in de trappistenabdij Gethsemani in Kentucky. Daar ontplooide zich zijn talent als vertolker en gids van de eigen traditie, als pionier van de dialoog met de grote wereldreligies en als kritisch beschouwer van politiek en wereld. Een zoektocht naar goddelijke diepte in menselijke vrijheid die zo voor velen vruchtbaar werd. In deze 'Zaden van contemplatie' wijst hij de lezer wegen. Deels de zoekende die maar niet vindt, en anderzijds de zoeker die zelfvoldaan meent te hebben gevonden. De inspiratie is grotendeels die van twintig eeuwen christendom. Bernardus en Jan van het Kruis schemeren door in de teksten, maar ook de joodse, hesychastische en oosterse wijsheidsliteratuur. Merton spoort ons aan alert te worden voor de zaden die God iedere dag in ons leven plant, zodat zij kunnen ontkiemen. Een verhaal van overgave en vrijheid in overgave.

Wil je het boek lezen?Zaden van contemplatie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thomas Merton. Lezen Zaden van contemplatie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN