Hässelby

Hässelby - Johan Harstad | Northernlights300.org

...d, Hässelby Strand and Hässelby Villastad ... Hitta sysselsättning - Stockholms stad ... . The territory also corresponds to Hässelby parish in the Church of Sweden. Hässelby SK is the town's local sports club.. Hässelby in literature. Hässelby is a novel by the Norwegian author, Johan ... Hässelby hembygdsförening, Hässelby Villastad, Stockholms Län, Sweden. 191 likes. Hässelby hembygdsförening och Hässelby museum. In een kleine flat in Hässelby, een gezichtloze voorstad van Stockholm, woont de 42-jarige Albert Åberg in bij zijn breiende vader. Ooit beleefde Albert grootse avonturen: v ... Hässelby hembygdsförening - Home | Facebook ... . Ooit beleefde Albert grootse avonturen: van een wilde interrailtour door Europa, het opkopen van partijen Star Wars-poppetjes in Hongkong tot een liefde in Parijs. Hässelby strand is een station van de Stockholmse metro op 18,6 spoorkilometer ten westen van het centrale station Slussen.. Opening. De openingstrein reed op 18 november 1958 langs alle eindpunten van de groene route. De trein was opgesierd met een bundel ...

INFORMATIE

AUTEUR
Johan Harstad
DIMENSIE
9,24 MB
BESTANDSNAAM
Hässelby.pdf

OMSCHRIJVING

In een kleine flat in Hässelby, een gezichtloze voorstad van Stockholm, woont de 42-jarige Albert Åberg in bij zijn breiende vader. Ooit beleefde Albert grootse avonturen: van een wilde interrailtour door Europa, het opkopen van partijen Star Wars-poppetjes in Hongkong tot een liefde in Parijs. Maar vanwege aanhoudende telefoontjes van zijn eenzame vader besloot hij terug te keren naar het betonnen Hässelby.Twintig monotone jaren werkt Albert in de plaatselijke elektronicawinkel – volgens hem ‘een crèche voor volwassen kerels’ – en leidt hij een leven zonder toevalligheden en risico’s. Tot op een regenachtige septemberavond zijn vader overreden wordt door een vrachtwagen. De pers over Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?:‘Met zijn debuutroman verovert Harstad een eigen plek binnen de eregalerij van hedendaagse Scandinavische schrijvers. Zelden raakte een boek mij zo fundamenteel als deze roman.’ Het Financieele Dagblad‘Schitterende roman.’ NRC Handelsblad‘Harstads taalgevoel is van een zeldzaam soort.’ Aftenposten Johan Harstad (1979) geldt als een van de grootste talenten van Noorwegen. Hij schrijft verhalen, romans, toneelstukken en televisiescenario’s. Zijn debuutroman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? verscheen in 2005. Voor zijn werk ontving hij het prestigieuze Bjørnson-stipendium en de Brage-prijs. Johan Harstad woont tegenwoordig in Oslo.

Wil je het boek lezen?Hässelby in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Johan Harstad. Lezen Hässelby Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN