Joods leven in Friesland

Joods leven in Friesland - Onbekend | Northernlights300.org

...…] Hoi allemaal, onlangs verscheen een boek over het joods leven in Friesland, zie: Log alstublieft in om de link te kunnen zien ... Het leven op de Joodse kibboets in Franeker - Leeuwarder ... ... . Een korte beschrijving die ik vanuit die link kopieer plaats ik hieronder. Het boek is rijkelijk voorzien van afbeeldingen, soms heel erg mooie (foto van toramantel) of bijzondere (fo... Het leven op de Joodse kibboets in Franeker. Staand v.l.n.r.: onbekend, Benno Freimann, onbekend, onbekend, Horst Meijer, onbekend, onbekend, Sara Dinner en Hijman ... Reinders Oisterwijk is de specialist in ondersteunende totaalconcepten voor de ontwikkeling van kinderen in het primair onderw ... Digibron.nl, Joods leven in Friesland ... ... Reinders Oisterwijk is de specialist in ondersteunende totaalconcepten voor de ontwikkeling van kinderen in het primair onderwijs en de kinderopvang. U vindt bij ons methoden, leermiddelen, spel- en ontwikkelingsmaterialen, meubilair en ICT-oplossingen voor uw basisschool of kinderdagverblijf onder 1 dak In Joods leven in Friesland schetsen de auteurs een beeld van deze grotendeels verdwenen cultuur. Ze doen dat niet alleen aan de hand van een historisch overzicht, maar ook van een aantal portretten van bekende Friese joden en joodse bedrijven. Er zijn nooit veel Joden in Friesland geweest. Maar ze lieten er wel hun sporen achter. Het boek "Joods leven in Friesland" geeft daar een overzicht van. Siem van der Woude (red.), Joods leven in Friesland. Bornmeer, Gorredijk 2010; Sal de Jong, Joods leven in de Friese hoofdstad, 1920-1945; voltooid verleden tijd. Miedema Pers, Leeuwarden 1970; Gelderland. De joodse gemeente in AALTEN door Peter Lurvink. Uitgegeven door De Walburg Pers, Zaadmarkt 86, 7201 DE Zutphen 1991 Joods leven in Friesland: Amazon.es: Siem van der Woude, Johan Steendam, John van Geffen: Libros en idiomas extranjeros...

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
10,26 MB
BESTANDSNAAM
Joods leven in Friesland.pdf

OMSCHRIJVING

Friesland kent al sinds de zeventiende eeuw een joodse gemeenschap. Net als overal hebben de joden in Friesland een eigen identiteit behouden. Desalniettemin ondergingen ook zij de invloed van hun omgeving. Buitenlandse joden die hier op bezoek kwamen verbaasden zich bijvoorbeeld over de Friese klederdracht (met oorijzer) die ook door joodse vrouwen werd gedragen.In de Tweede Wereldoorlog wist slechts een minderheid van de joden aan de deportaties te ontkomen. In 1941 bestond de joodse bevolking van Friesland uit ruim 800 personen. Van hen hebben ruim 200 de oorlog overleefd.In Joods leven in Friesland schetsen de auteurs een beeld van deze grotendeels verdwenen cultuur. Ze doen dat niet alleen aan de hand van een historisch overzicht, maar ook van een aantal portretten van bekende Friese joden en joodse bedrijven.Verrassend nieuw materiaal is gevonden in de verhalen van joodse onderduikers in Friesland, afkomstig uit de interviews die tussen 1995 en 1998 zijn vastgelegd door het USC Shoah Foundation Institute, geïnitieerd door Steven Spielberg.Verder bevat het boek beschrijvingen van Friese topstukken in joodse musea en archieven en biedt het een informatief en handzaam overzicht van wat er nu nog te vinden is van het joods erfgoed in Friesland.

Wil je het boek lezen?Joods leven in Friesland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen Joods leven in Friesland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN