Het verhaal van Genji

Het verhaal van Genji - Murasaki Shikibu | Northernlights300.org

...bekijken en lezen. Deze eerste vertaling uit het Japans is in november 2013 in paperback, gebonden en luxe editie verschenen met een prachtig nawoord van Cees Nooteboom ... Het verhaal van Genji / vert. door Jos Vos ; met een ... ... . Wat heeft de KB nog meer over Murasaki Shikibu en 'Het verhaal van Het verhaal van Genji. Het verhaal van Genji is 's werelds eerste grote roman. Murasaki Shikibu schreef een caleidoscopisch boek dat de lezer duizend jaar na verschijning nog steeds betovert en bedwelmt. Het werk is nu voor het eerst in het Nederlands vertaald, voorzien van een prachtig nawoord van bewonderaar Cees Nooteboom. Genji, zoon van een Japanse keizer, heeft ... Het verhaal van Genji - Wikipedia ... . Het werk is nu voor het eerst in het Nederlands vertaald, voorzien van een prachtig nawoord van bewonderaar Cees Nooteboom. Genji, zoon van een Japanse keizer, heeft de brandende ambitie te ... Het verhaal van Genji is s werelds eerste grote roman. Murasaki Shikibu schreef een caleidoscopisch boek dat de lezer duizend jaar na verschijning nog steeds betovert en bedwelmt. Het werk is nu voor het eerst in het Nederlands vertaald, voorzien van een prachtig nawoord van bewonderaar Cees Nooteboom. 2013 Het verhaal van Genji (Vertaling van de elfde-eeuwse roman van Murasaki Shikibu) 2013 De heilige van de berg Koya (Vertaling van de novelle van Kyoka Izumi) 2017 De brug der dromen (Bloemlezing uit het werk van Junichiro Tanizaki) 2018 Het hoofdkussenboek (Vertaling van het boek van Sei Shōnagon). Bekroond met de Filter-vertaalprijs 2019 Na enkele serieuze tegenslagen is de keizerszoon Genji in triomf teruggekeerd aan het hof, waar hij alles in het werk stelt om de machtigste man van het land te worden. Van de jeugdige avonturier is niet veel over; Genji doet wat hij kan om alle dames in zijn leven te geven wat h ... Het verhaal van Genji. Uitgeverij Athenaeum, december 2013 gebonden in linnen band, 2 delen in cassette, 2070 pagina's, 26 x 17 cm (4,36kg) ISBN 9789025301552, verkoopprijs € 395,00 eenmalige genummerde oplage van 300 exemplaren Het verhaal van Genji is s werelds eerste grote roman. Murasaki Shikibu schreef een caleidoscopisch boek dat de lezer duizend jaar na verschijning nog steeds betovert en bedwelmt. Het werk is nu voor het eerst in het Nederlands vertaald, voorzien van een prachtig nawoord van bewonderaar Cees Nooteboom. Het verhaal van Genji is 's werelds eerste grote roman. Murasaki Shikibu schreef een caleidoscopisch boek dat de lezer duizend jaar na verschijning nog steeds betovert en bedwelmt. Het werk is nu voor het eerst in het Nederlands vertaald, voorzien van een prachtig nawoord van bewonderaar Cees Nooteboom. Het verhaal van Genji. Uitgever Athenaeum-Polak & Van Gennep, Amsterdam Verschenen 2013 ISBN 9789025301545 Kenmerken 2 delen (741, 777 pagina's), 23 cm Aantekening vertaald [uit het Japans] do...

INFORMATIE

AUTEUR
Murasaki Shikibu
DIMENSIE
3,91 MB
BESTANDSNAAM
Het verhaal van Genji.pdf

OMSCHRIJVING

Het verhaal van Genji iss werelds eerste grote roman. Murasaki Shikibu schreef een caleidoscopisch boek dat de lezer duizend jaar na verschijning nog steeds betovert en bedwelmt. Het werk is nu voor het eerst in het Nederlands vertaald, voorzien van een prachtig nawoord van bewonderaar Cees Nooteboom. Genji, zoon van een Japanse keizer, heeft de brandende ambitie te stijgen in de hiërarchie van het hof. Zijn temperamentvolle karakter, zijn stormachtige liefdesleven en zijn scherpe politieke inzicht vormen de ingrediënten voor een epos zonder weerga. Het meesterwerk geeft bovendien een unieke inkijk in het leven aan het hof tijdens de Heianperiode.

Wil je het boek lezen?Het verhaal van Genji in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Murasaki Shikibu. Lezen Het verhaal van Genji Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN