Het Verwoeste Leven Van Foekje Dillema

Het Verwoeste Leven Van Foekje Dillema - M. Dohle | Northernlights300.org

....M. Crommentuijn .epub. Basisboek Bouwkundig tekenen ... Download PDF Het Verwoeste Leven Van Foekje Dillema ... .pdf download E.J.L. Cornel. Bedonderd 13107305. Bedrogen ogen boek O. Koester pdf. Get this from a library! Het verwoeste leven van Foekje Dillema : de grootste tragedie uit de Nederlandse sportgeschiedenis. [Max Dohle] -- Biografie over de Friese atlete Foekje Dillema (1926-2007). Aan haar opmars kwam abrupt een einde, toen ze volgens een seksetest van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) een man bleek te ... Foekje Dillema was een toptalent op het gebied va ... Foekje Dillema - Wikipedia ... ... Foekje Dillema was een toptalent op het gebied van hardlopen. Ze rent harder dan wie ook en steekt Fanny Blankers-Koen naar de kroon. Maar in 1950 werd Foekje Dillema voor het leven geschorst. Men zei dat ze geen vrouw was, maar een man. Later zou blijken dat de atlete Foekje Dillema inderdaad Y-chromosomen had, maar geen man was. Foekje Dillema verbrak in juni 1950 in het Olympisch Stadion het Nederlandse record op de 200 meter, dat op naam stond van de olympisch kampioene Fanny Blankers-Koen. De schijnbaar onaantastbare Fanny, die vier gouden medailles had gewonnen tijdens de Olympische Spelen van Londen 1948, was geklopt door een natuurtalent uit Friesland dat ze al twee jaar probeerde te ontlopen.Er waren twijfels ... Het verwoeste leven van Foekje Dillema: de grootste tragedie uit de Nederlandse sportgeschiedenis, 2008 Ook als gratis ebook te downloaden, het ebook bevat een nieuw nawoord met nieuwe feiten (2011) Ze zeggen dat ik geen meid ben, 2011, gratis te downloaden e-boek; Foekje Dillema was de derde dochter in een gezin van 8 kinderen. Ze groeide op in eenvoud; bij de arbeiderswoning van de familie Dillema werd het water nog uit de pomp gehaald. Ze had belangstelling voor sport en was lid van V & K Kollum. En daar gaat het enorme respect voor Fanny Blankers-Koen en co. Dankzij die clan is eigenlijk het leven van Foekje compleet verwoest. Ben benieuwd naar de reactie van de KNAU. Die zullen nu toch wel enorm door het stof moeten kruipen. Foekje Dillema liet zich niet zomaar opzij zetten. In 1950 reed ze mee in een schaatswedstrijd in Kollum. Een van de juryleden irriteerde haar zo, ... zet Max Dohle de essentie uiteen van zijn boek Het verwoeste leven van Foekje Dillema. Foekje was niet geschokt door de (alleszins) schandelijke behande- Haar biograaf Max Dohle van wie volgende maand het boek "Het verwoeste leven van Foekje Dillema. De grootste tragedie uit de Nederlandse sportgeschiedenis" verschijnt, staat niet achter de genetische test omdat hij er van overtuigd is dat Foekje dat zelf nooit had gewild....

INFORMATIE

AUTEUR
M. Dohle
DIMENSIE
12,14 MB
BESTANDSNAAM
Het Verwoeste Leven Van Foekje Dillema.pdf

OMSCHRIJVING

Foekje Dillema verbrak in juni 1950 in het Olympisch Stadion het Nederlandse record op de 200 meter, dat op naam stond van de olympisch kampioene Fanny Blankers-Koen. De schijnbaar onaantastbare Fanny, die vier gouden medailles had gewonnen tijdens de Olympische Spelen van Londen 1948, was geklopt door een natuurtalent uit Friesland dat ze al twee jaar probeerde te ontlopen.Er waren twijfels over Foekje. Zoveel dat een geslachtstest werd georganiseerd onder het mom van een medische keuring. De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie maakte daarna met veel machtsvertoon een eind aan de olympische dromen van Foekje Dillema. Deze maatregel kwam zo hard aan dat ze zich twee jaar lang opsloot in haar huis in Burum. De bond schrapte ook haar records uit de ranglijsten. Foekje kon er nooit meer over spreken.Er is lang gespeculeerd over deze affaire. Max Dohle laat in zijn biografie de tragiek zien van de vrouw die een ander geslacht kreeg opgedrongen en zich daar niet tegen kon verweren. Het is de grootste tragedie uit de Nederlandse sportgeschiedenis.

Wil je het boek lezen?Het Verwoeste Leven Van Foekje Dillema in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Dohle. Lezen Het Verwoeste Leven Van Foekje Dillema Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN