De Nijl in mij

De Nijl in mij - Fleur van der Bij | Northernlights300.org

...ist Fleur van der Bij. Van der Bij besluit dezelfde reis als Schuver te maken langs de Witte Nijl, de Blauw Nijl in het onrustige Soedan en te eindigen in oorlogsgebied Mesra el Rek ... De Nijl in mij, Fleur van der Bij - Ebook - 9789045035154 ... ... . Lees „De Nijl in mij een ontdekkingsreis naar het hart van de waanzin" door Fleur van der Bij verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Als student geschiedenis stort Fleur van der Bij zich vol overgave op haar scriptie over de Nederlandse ontdekkingsreizi... De Nijl in mij eBook: Bij, Fleur van der: Amazon.nl: Kindle Store. Ga naar primaire content.nl. Hallo, Inloggen. Account en lijsten Aanmelden Account en lijsten Retourzendingen ... De Nijl in mij - Fleur van der Bij ... ... De Nijl in mij eBook: Bij, Fleur van der: Amazon.nl: Kindle Store. Ga naar primaire content.nl. Hallo, Inloggen. Account en lijsten Aanmelden Account en lijsten Retourzendingen en bestellingen. Probeer. Prime Winkel-wagen. Kindle Store. Zoek Zoeken Hallo ... De verhaallijnen worden zonder elkaar in de weg te zitten mooi met elkaar verweven. En aan het eind blijken er twee tempeltjes te staan: een voor Juan Maria Schuver en een voor Ylse, Fleurs zusje aan wie ze dit boek opdraagt. Een dapper, ontroerend en vooral erg goed boek. De Nijl in mij, Fleur van der Bij. Atlas Contact € 19,99 Grootscholten, Miriam - Bij, Fleur van der - Journalistieke ontdekkingsreis naar het eigen verdriet [Recensie] Meshra el Rek, Soedan 1883. Hier werd de ontdekkingsreiziger Juan Maria Schuver voor het laatst gezien. Maar vond hij wel echt de dood in deze vroeger zo welvarende havenplaats? Historicus en journalist Fleur van der Bij heeft gegronde twijfels en gaat op onderzoek uit. De Nijl in mij genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl Prijs!. Juryrapport: 'Een knap gecomponeerd en aangrijpend debuut, waarin zonder sentiment de ondermijnende werking van een overweldigend verdriet invoelbaar gemaakt wordt' Fleur genomineerd voor Groninger Cultuurprijzen (initiatief van Prins Bernard Cultuurfonds en Provincie Groningen), categorie Groninger Talent! De oorlogschaos in Soedan is kalm in vergelijking met wat er in haar hoofd omgaat. Onverwacht brengt Schuvers dood een groot persoonlijk verdriet naar de oppervlakte, dat ze sinds haar vijftiende heeft weggedrukt. De Nijl in mij is een aangrijpend verhaal over verdwalen en thuiskomen. Een ontdekkingsreis van werkelijkheid naar waanzin. De Nijl in mij is een aangrijpend verhaal over verdwalen en thuiskomen. Een ontdekkingsreis van werkelijkheid naar waanzin. De wonderlijke ontknoping van dit debuut kan pas plaatsvinden wanneer ze al schrijvend haar indringende ervaringen aan ons als lezer laat voorbijtrekken. Het boek De Nijl ...

INFORMATIE

AUTEUR
Fleur van der Bij
DIMENSIE
12,65 MB
BESTANDSNAAM
De Nijl in mij.pdf

OMSCHRIJVING

Als student geschiedenis stort Fleur van der Bij zich vol overgave op haar scriptie over de Nederlandse ontdekkingsreiziger Juan Maria Schuver en diens verdwijning langs de oevers van de Nijl. Ze besluit hem na te reizen tot diep in Zuid-Soedan en in De Nijl in mij brengt zij verslag uit van haar zoektocht. Hoe is Schuver gestorven, en waar precies? Werd hij aan een Dinkaspeer geregen? Of had hij zijn dood in scène gezet om aan zijn achtervolgers te ontsnappen? Haar fascinatie met deze cold case is zo grenzeloos dat zij er zelf aan onderdoor dreigt te gaan. De oorlogschaos in Soedan is kalm in vergelijking met wat er in haar hoofd omgaat. Onverwacht brengt Schuvers dood een groot persoonlijk verdriet naar de oppervlakte. De Nijl in mij is een aangrijpend verhaal over verdwalen en thuiskomen. Een ontdekkingsreis van werkelijkheid naar waanzin.

Wil je het boek lezen?De Nijl in mij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fleur van der Bij. Lezen De Nijl in mij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN