Het Dal Der Koningen

Het Dal Der Koningen - K. Weeks | Northernlights300.org

... farao´s die met hun vermogen, pracht en praal aanbrachten in hun paleizen ... Vanuit Hurghada: dagtrip naar Vallei der Koningen in Luxor ... ... . Aan de westoever van de Nijl ligt het Dal der Koningen, de plaats waar veel graftempels werden gebouwd. Het Dal der Koningen was de koninklijke begraafplaats tijdens het Nieuwe Rijk. Van de 32 koningen uit de 18 de tot en met de 20 ste dynastie zijn er in het Dal der Koningen tenminste 26 begraven. Het dal dat zich ongeveer een kilometer ten westen van de Nijlvlakte bij Loeksor bevindt, is een smalle wadi (opgedroogde rivierbedding). Dal Der Koningen (Hardcover). Dit rijk geïllustreerde boek beschrijft al ... Dal der Koningen - Egypte - Land van de farao's ... . Dal Der Koningen (Hardcover). Dit rijk geïllustreerde boek beschrijft alle aspecten van het Dal der Koningen', de intrigerende koninklijke begraafplaats... Het Dal der Koningen behoort samen met de Piramiden van Gizeh tot de bekendste en beroemdste archeologische plaatsen van Egypte. Het is een prachtige vallei vlak bij Luxor, omringd door rotswanden en heuvels van de voormalige hoofdstad Thebe. De Arabieren noemde het dal terecht de 'poorten der koningen', want in dit uitgestrekte gebied zijn meer... De Vallei der Koninginnen (Set Neferoe ofwel zetel der schoonheid) is net als de Vallei der Koningen een begraafplaats van het Nieuwe Rijk uit het oude Egypte.Deze vallei is echter iets zuidwestelijker gelegen en er liggen voornamelijk koninginnen en koningskinderen. Ook edelen uit het Nieuwe Rijk hadden hier een gedeelte voor hun eigen graven. Dal der koningen Geen beschaving roept zoveel enthousiaste en blijvende belangstelling op als die van het oude Egypte. In dit boek zijn met behulp van magnifieke foto's en tekeningen de gebeurtenissen in het Nieuwe Rijk gereconstrueerd en worden de immense historische schatten getoond. Het boek bestaat uit vier delen: de tempels van miljoenen jaren, het Dal der Koningen, het Dal der Koninginnen en de tomben van de edelen. Per onderwerp is een vooraanstaand egyptoloog aangetrokken om een beschrijving aan de hand van prachtige grote kleurenfoto's te geven. Dal der Koningen. Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van highlights & bezienswaardigheden.. Het Dal der Koningen behoort samen met de Piramiden van Gizeh tot de bekendste en beroemdste archeologische plaatsen van Egypte. Het is een prachtige vallei vlak bij Luxor, omringd door rotswanden en heuvels van de voormalige hoofdstad Thebe.De Arabieren noemde het dal terecht de 'poorten ... Dal der Koningen Ongeveer halve...

INFORMATIE

AUTEUR
K. Weeks
DIMENSIE
12,55 MB
BESTANDSNAAM
Het Dal Der Koningen.pdf

OMSCHRIJVING

Dal der koningen Geen beschaving roept zoveel enthousiaste en blijvende belangstelling op als die van het oude Egypte. In dit boek zijn met behulp van magnifieke foto's en tekeningen de gebeurtenissen in het Nieuwe Rijk gereconstrueerd en worden de immense historische schatten getoond. Het Dal der Koningen is een boeiende reis door Egypte, het land dat een centrale rol in de geschiedenis van de mens heeft gespeeld.

Wil je het boek lezen?Het Dal Der Koningen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur K. Weeks. Lezen Het Dal Der Koningen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN