Plankenkoorts

Plankenkoorts - Rob Faltin | Northernlights300.org

...even beheersen. Je bent continue met die angst in je hoofd bezig ... plankenkoorts - Vertaling Nederlands-Frans ... . Je bent constant op je hoede, Bang om gevraagd te worden voor een presentatie. Je probeert presentaties te vermijden. Vaak leid plankenkoorts naar andere fobieën en stoornissen zoals een sociale stoornis. Plankenkoorts, podiumvrees, spreekangst, het zijn allemaal fobieeen die in de kern gelijk zijn. Ze vallen onder de categorie " Sociale angsten". Immers: ze spelen alleen wanneer je in gezelschap een bepaalde ... Puzzelwoordenboek Plankenkoorts - Mijnwoordenboek | Vertalen ... . Immers: ze spelen alleen wanneer je in gezelschap een bepaalde prestatie mag leveren. Plankenkoorts Plankenkoorts is een specifieke fobie voor het optreden of spreken in het openbaar, doorgaans bij toneel- of muziekvoorstellingen. Een lichte vorm van deze angst treedt opvallend vaak op bij mensen die beroepsmatig in de schijnwerpers staan, vlak voordat ze aan hun optreden beginnen. In Plankenkoorts biedt Rob Faltin praktische oefeningen - gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en exposuretherapie - om stapsgewijs gevreesde situaties tegemoet te treden. 'Er zijn geboren ''performers'', mensen die juist beter gaan presteren in spannende situaties. Plankenkoorts en podiumvrees - Glossofobie en lalofobie Plankenkoorts, het is heel vervelend en dan speciaal voor mensen die wel eens het podium op moeten of op willen. Ze willen wel maar ze worden misselijk bij het idee dat ze voor een groep moeten spreken of spelen, ze krijgen een rood hoofd en gaan zweten. Plankenkoorts, vrijwel iedereen kent het. Of het nu gaat om een praatje, lezing of concert, voor veel mensen is het een zenuwslopende ervaring. Je handen trillen, het zweet breekt je uit, je kunt nauwelijks nog nadenken en iedereen kijkt naar jou ... Max Modderman 2 - Plankenkoorts (Hardcover). Voor fans van Het leven van een loser en Niek de Groot!Er is iets vreselijks aan de hand: Max kan helemaal... Plankenkoorts is opgericht in 1981 en daarmee een van de eerste surfverenigingen van Nederland. Het begon allemaal met een advertentie in de Mare, het Leidse universiteitsblad. In het blad hadden sportleraren van de universiteit een oproep geplaatst met...

INFORMATIE

AUTEUR
Rob Faltin
DIMENSIE
11,83 MB
BESTANDSNAAM
Plankenkoorts.pdf

OMSCHRIJVING

Ongewenste plankenkoorts, vrijwel iedereen kent het. Of het nu gaat om een praatje, lezing of een concert, voor veel mensen is optreden voor een groep een zenuwslopende ervaring. Je handen trillen, het zweet breekt je uit, je kunt nauwelijks nog nadenken en iedereen kijkt naar jou ...Vaak denken mensen dat hier niks aan te doen is. Niets is echter minder waar. In Plankenkoorts biedt Rob Faltin praktische oefeningen - gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en exposuretherapie - om stapsgewijs gevreesde situaties tegemoet te treden. 'Er zijn geboren ''performers'', mensen die juist beter gaan presteren in spannende situaties. Voor de overige 99% van ons kan Robs boek een belangrijke steun zijn. Een echte aanrader!' Michael Gieler, soloaltviolist Koninklijk Concertgebouworkest'Robs stijl is analytisch en concreet. Wie aan de slag wil met zijn of haar presentatieangst moet Plankenkoorts lezen!' Sebastiano Bianca, oud-bestuurder Nedlloyd Group, Alitalia Cargo, General Electric'Plankenkoorts is verplichte literatuur voor elke podiumkunstenaar! Het boek is makkelijk leesbaar en beschrijft zeer herkenbaar alle aspecten en achtergronden van podiumangst. Daarnaast worden er praktische oefeningen beschreven om podiumangst de baas te worden. Een aanrader!' Esther van Fenema, psychiater en violiste. Muziekpoli, afdeling psychiatrie, Leids Universitair Medisch Centrum'Na 75 jaar podiumervaring ben ik ervan overtuigd dat dit boek voor velen van grote betekenis zal zijn.' Herman Krebbers, solist en oud-concertmeester Residentieorkest en Concertgebouworkest'Voor de camera iets vertellen is duizend keer gemakkelijker dan voor een zaal vol mensen. Een camera reageert immers niet, maar mensen wel. Eén verkeerde blik van een toehoorder en alle zelfvertrouwen smelt als sneeuw voor de zon! Gelukkig heb ik nu een gids: Plankenkoorts van Rob Faltin!' Simone Scheffer, tv-presentatrice Omrop Fryslân.Rob Faltin is psychotherapeut en musicus, en werkzaam als gz-psycholoog en gedragstherapeut bij GGZ inGeest. Jarenlang was hij altviolist bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Wil je het boek lezen?Plankenkoorts in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rob Faltin. Lezen Plankenkoorts Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN