HILDEGARD VON BINGEN

HILDEGARD VON BINGEN - Bercken | Northernlights300.org

... medicine, health and nutrition, nature. De Abdij Sint-Hildegard (Duits: Abtei St ... Hildegard of Bingen, Mystic, Writer, Composer, Saint ... . Hildegard) is een abdij van de Benedictinessen in Eibingen bij Rüdesheim am Rhein in het bisdom Limburg.Sinds 2002 maakt de abdij onderdeel uit van het UNESCO-werelderfgoed Boven Midden-Rijndal.De Benedictinessen voorzien in hun levensonderhoud door wijnbouw, een kloosterwinkel, kunstateliers en gasten die in het klooster verblijven. Hildegard von Bingen (1098-1179) wordt algemeen gezien als een van de opmerkeli ... De 61 beste afbeeldingen van Hildegard von Bingen ... ... . Hildegard von Bingen (1098-1179) wordt algemeen gezien als een van de opmerkelijkste mensen van de middeleeuwen. In haar eigen tijd werd ze al als zeer bijzonder beschouwd. Hildegard was een 'femina universalis'; wij zouden nu zeggen: een renaissance-mens. Oct 17, 2014 - Explore leeannodea's board "Art by Hildegard von Bingen", followed by 773 people on Pinterest. See more ideas about Bingen, Art, Illuminated manuscript. Hildegard of Bingen OSB (German: Hildegard von Bingen; Latin: Hildegardis Bingensis; 1098 - 17 September 1179), also known as Saint Hildegard and Sibyl of the Rhine, was a German Benedictine abbess, writer, composer, philosopher, Christian mystic, visionary, and polymath. Hildegard von Bingen: Physica (12e eeuw) Hildegard von Bingen (1098-1179) was mystica, kruidkundige en schrijfster. Ze werd opgevoed in het klooster Disibodenberg, waarvan zij zelf later abdis werd. Ze stichtte een nieuw klooster op de Rupertsberg bij Bingen aan de Rijn....

INFORMATIE

AUTEUR
Bercken
DIMENSIE
12,96 MB
BESTANDSNAAM
HILDEGARD VON BINGEN.pdf

OMSCHRIJVING

HILDEGARD VON BINGEN Haar leven, mystiek, muziek en geneeswijzenHildegard von Bingen (1098-1179) is een van de opmerkelijkste vrouwen uit de Middeleeuwen. Als non in de orde van Benedictus is zij de eerste Duitse vrouwelijke arts van betekenis. Vanwege haar wijsheid geeft zij politieke raad aan pausen en vorsten. Maar ook het volk vergeet zij niet. Ze geneest met metalen, edelstenen, kruiden, gebed en door middel van handoplegging.Dit boek geeft een beeld van Hildegards leven en werk. Haar visie op natuurlijke geneeswijzen en de plaats van de mens in de kosmos is zeer actueel. In talrijke visioenen schouwt zij de verlossende Christus als de nieuwe Adam, de kosmische mens. Haar prachtige middeleeuwse muziek ook wel 'hemelse muziek' genoemd voert terug op de oerklanken van de klankletters uit het scheppingsmoment. Klanken die ook de letters van de onuitsprekelijke naam in de kabbala vormen. Mens, aarde en kosmos ziet zij als een mystiek geheel. Man en vrouw als twee-eenheid worden onscheidbaar als zij geestelijk en fysiek deelhebben aan elkaar. Hiermee motiveert zij de ondeelbaarheid van het huwelijk. Voor eenieder die inzicht wil krijgen in de joods-christelijke wortels van de westerse beschaving vormen haar denkbeelden verrassende boodschappen voor de mens van vandaag.

Wil je het boek lezen?HILDEGARD VON BINGEN in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bercken. Lezen HILDEGARD VON BINGEN Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN