De keizer aller ziektes

De keizer aller ziektes - Siddhartha Mukherjee | Northernlights300.org

...bioloog, het perspectief van een historicus en de hartstocht van een biograaf ... Bureau ISBN - De keizer aller ziektes ... . De keizer aller ziektes, een biografie van kanker, beschrijft de ziekte van de eerste gedocumenteerde gevallen duizenden jaren geleden tot de dag van vandaag en biedt zelfs een blik in de toekomst. Siddhartha Mukherjee, oncoloog, onderzoeker en gelauwerd auteur, onderzoekt kanker met de precisie van een celbioloog, het perspectief van een historicus en de hartstocht van een biograaf. 14 de keizer aller ziektes. zonden of artikelen waren gepubliceerd), heb ik ... bol.com | De keizer aller ziektes | 9789023472896 ... ... . 14 de keizer aller ziektes. zonden of artikelen waren gepubliceerd), heb ik echte namen gebruikt. In andere gevallen heb ik fictieve namen gehanteerd en opzettelijk valse sporen uitgezet om identificatie te bemoeilijken. Maar in alle gevallen gaat het om echte patiënten, en echte ontmoetingen. De keizer aller ziektes, een biografie van kanker, beschrijft de ziekte van de eerste, gedocumenteerde gevallen duizenden jaren geleden tot de dag van vandaag en, biedt zelfs een blik in de toekomst. Siddhartha Mukherjee, oncoloog, onderzoeker en gelauwerd auteur, onderzoekt kanker met de precisie van een celbioloog, het perspectief van een historicus en de hartstocht van een biograaf. De keizer aller ziektes. Een biografie van kanker beschrijft de ziekte van de eerste gedocumenteerde gevallen duizenden jaren geleden tot de dag van vandaag en biedt zelfs een blik in de toekomst. Siddhartha Mukherjee, oncoloog, onderzoeker en gelauwerd auteur, onderzoekt kanker met de precisie van een celbioloog, het perspectief van een historicus en de hartstocht van een biograaf. Ik lees nu De Keizer aller Ziektes (The Emperor of All Maladies) en ben onder de indruk. Het is met veel empathie geschreven en vanuit de diepe behoefte om kanker te begrijpen. De schrijver herinnert zich hoe hij als beginnend oncoloog volkomen werd opgeslokt door het leed en de onmogelijke keuzes waarom elke behandeling vroeg van arts en patiënt. De keizer aller ziektes, een biografie van kanker, beschrijft de ziekte van de eerste gedocumenteerde gevallen duizenden jaren geleden tot de dag van vandaag ...

INFORMATIE

AUTEUR
Siddhartha Mukherjee
DIMENSIE
8,46 MB
BESTANDSNAAM
De keizer aller ziektes.pdf

OMSCHRIJVING

De keizer aller ziektes, een biografie van kanker, beschrijft de ziekte van de eerste gedocumenteerde gevallen duizenden jaren geleden tot de dag van vandaag en biedt zelfs een blik in de toekomst. Siddhartha Mukherjee, oncoloog, onderzoeker en gelauwerd auteur, onderzoekt kanker met de precisie van een celbioloog, het perspectief van een historicus en de hartstocht van een biograaf. Het resultaat: een indrukwekkend, helder en inzichtelijk relaas van een ziekte waar mensen al meer dan vijfduizend jaar mee leven en aan sterven. Het is een verhaal van vindingrijkheid, veerkracht en doorzettingsvermogen, maar ook van overmoed, paternalisme en onbegrip. Mukherjee doet verslag van decennia van ontdekkingen, tegenslagen en overwinningen tot en met de razendsnelle hoopvolle ontwikkelingen van de laatste tien jaar. Altijd staat bij hem de mens centraal, van de Perzische koningin Atossa, die 500 voor Chr. een slaaf haar borst liet afzetten, tot de eerste patiënten die in 1948 chemotherapie ondergingen, en zijn eigen leukemiepatiënt Carla, wier verhaal het boek draagt. Het boek leest als een literaire thriller, met kanker als hoofdpersoon. De keizer aller ziektes is een overrompelend en aangrijpend boek over een ziekte waar we, dankzij nieuwe inzichten in wat kanker is, wellicht mee kunnen leren leven in plaats van eraan te sterven.

Wil je het boek lezen?De keizer aller ziektes in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Siddhartha Mukherjee. Lezen De keizer aller ziektes Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN