De arkvaarders

De arkvaarders - Anne Provoost | Northernlights300.org

...nding vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Volgens mijn boekhandelaar is De arkvaders van Anne Provoost is een 'kinderboek' ... De arkvaarders by Anne Provoost - Goodreads ... . Maar dan toch zeker wel voor de oudere jeugd. Mythen en spanning. De arkvaarders is een perfect boek als je houdt van mythen, spanning, ontwikkeling en intertekstualiteit.En van lekker doorlezen, want het boek leest als een trein. De arkvaarders. Eén ding is zeker, ik had dit boek niet willen missen. Ik heb het originele Bijbelse verhaal er nog eens op na gelezen, (een geïllustreerde versie uit 1922). Provoost houdt ... Boekverslag Nederlands De arkvaarders door Anne Provoost ... ... . Ik heb het originele Bijbelse verhaal er nog eens op na gelezen, (een geïllustreerde versie uit 1922). Provoost houdt zich niet helemaal aan de feiten uit dat verhaal, maar hét grote verschil zit hem in het uitgangspunt. De arkvaarders book. Read 93 reviews from the world's largest community for readers. Re Jana trekt met haar vader en haar lamme moeder weg van de moerass... De arkvaarders is een voor Anne Provoost typische 'hervertelling', 296 bladzijden lang. Ze vermeldt in een notitie vooraf dat een ingeschoven verhaal - over de moeder van een schoondochter van de arkbouwer - ontleend werd aan 'het verhaal van Darius I zoals verteld door Herodotus in zijn derde boek'. Verwerk je vergelijking in een beschouwing van zo'n 300 woorden, waarin je de lezer laat nadenken over de betekenis van De arkvaarders door jouw bevindingen van deze opdracht te bespreken. Doe het zo: Geef in de inleiding duidelijk aan om welke twee verhalen het gaat en wat je gaat bespreken in het middenstuk. Hij was de eerste die na de dood van Adam geboren werd, toen de vloek die gedurende Adams leven op de bodem rustte (Gen. 3; 17), werd opgeheven. Zowel joodse als christelijke tradities zien hem als de tweede vader der mensheid (met Adam als eerste), nadat alle andere afstammelingen vernietigd werden. Leg bij elk van de drie hierboven genoemde titels uit waarom jullie deze titel beter of juist slechter vinden dan De arkvaarders. Gebruik ongeveer 50 woorden per titel. Vraag 2 Dit boek is in verschillende landen uitgegeven en in iedere taal heeft het boek een andere titel gekregen. De arkvaarders gaat onder meer over macht en uitsluiting.Een groep mensen heeft een situatie gecreëerd waarin zij macht kan uitoefenen door anderen uit te sluiten. Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om macht over anderen uit te oefenen....

INFORMATIE

AUTEUR
Anne Provoost
DIMENSIE
8,77 MB
BESTANDSNAAM
De arkvaarders.pdf

OMSCHRIJVING

Re Jana ontvlucht met haar ouders het stijgende water van Kanaän. In de woestijn diep landinwaarts wordt een reusachtig vaartuig gebouwd, maar de plaatsen op de ark blijken voorbehouden aan de bouwheer en de zijnen. Re Jana slaagt erin de liefde van de jongste zoon van de bouwheer te winnen en verzekert zich zo van een plek op het schip. Maar dan komt Neelata op de werf, het meisje dat is voorbestemd om zijn vrouw te worden.

Wil je het boek lezen?De arkvaarders in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anne Provoost. Lezen De arkvaarders Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN