Reis naar het einde van de nacht

Reis naar het einde van de nacht - Louis-Ferdinand Céline | Northernlights300.org

...op hun onvermogen, hun egoisme, hun hebzucht, hun waanzin, hun lafheid, hun zelfbedrog ... Guido Lauwaert - Wikipedia ... . Dit is het einde van de oorlog, een reis door de nacht houdt hier op… OPBOUW Begin Het verhaal begint midden ineen korte een handeling, Jan staat namelijk op. Dan volgt direct een soort van korte inleiding, zodat de lezer helemaal op de hoogte is van de situatie waarin de familie De Boer zich bevindt. Halfweg de jaren zeventig toerde hij Vlaanderen met een aantal monologen, onder andere in Lijmen (Willem Elsschot), Reis naar het einde van de nacht (Louis-Ferdinand Céline), Job & Jahew, Macbeth (William Shakespeare, i.s.m. Greta Van Langendonck en François Beukelaers) en een moderne interpretatie van ... Reis naar het einde van de nacht | Trouw ... .s.m. Greta Van Langendonck en François Beukelaers) en een moderne interpretatie van Wie is er bang van Virginia Woolf (Edward Albee), onder de titel Wie is bang van Guido ... We hebben geïdentificeerd 7 identieke of soortgelijke edtions van het boek Reis naar het einde van de nacht! Als u geïnteresseerd bent in slechts één specifieke editie selecteert u degene die u geïnteresseerd bent in:. 100%: L.F. Céline: Reis naar het einde van de nacht (ISBN: 9789028291027) in het Nederlands, Uitgever: Uitgeverij Van Oorschot, ook als e-book. Reis naar het einde van de nacht; Reis naar het einde van de nacht. Louis-Ferdinand Céline. Productomschrijving 'In de richting die hij ons aanwees was alleen maar nacht, zoals overal trouwens, een enorme nacht.' Antiheld Bardamu onderneemt een zinloze tocht door een wereld die stukgeslagen is door de Eerste Wereldoorlog. 'Reis naar het einde van de nacht' beschrijft de uitzichtloze tocht van Bardamu door deze absurde wereld. In de Eerste Wereldoorlog realiseert hij zich de waanzin van de collectief georganiseerde moordpartijen waarvoor de mensen enthousiast in de rij moeten gaan staan. 2x Tardi - Reis naar het einde van de nacht Van Oorschot, softcover 2004, 1e druk in deze versie in bijna nieuwstaat (rug lichtjes verkleurd) - Het besloten land Casterman, hardcover 2003 in nieuwstaat Items worden goed verpakt en verzekerd verzonden. Afhalen bij mij thuis of op een stripbeurs, na afspraak kan ook. Reis naar het einde van de nacht | ISBN 9789028207394 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken....

INFORMATIE

AUTEUR
Louis-Ferdinand Céline
DIMENSIE
4,52 MB
BESTANDSNAAM
Reis naar het einde van de nacht.pdf

OMSCHRIJVING

'Reis naar het einde van de nacht' beschrijft de uitzichtloze tocht van Bardamu door deze absurde wereld. In de Eerste Wereldoorlog realiseert hij zich de waanzin van de collectief georganiseerde moordpartijen waarvoor de mensen enthousiast in de rij moeten gaan staan. In Afrika wordt hij geconfronteerd met de hebzucht en de botheid van de blanke kolonist. Maar nergens voelt hij de eenzaamheid zo sterk als in New York, de kille "rechtopstaande' stad van levende automaten. Terug in Parijs staat hij als arts volkomen machteloos tegenover de achterdocht, de bekrompenheid en het misdadig egoïsme van zijn patiënten.'De Reis' is het ultieme boek van de twintigste eeuw, met zijn cynische kijk op de Eerste Wereldoorlog, de (de)kolonisatie, de urbanisatie en wat een mens toch verder met zijn leven aan moet. Fel en genadeloos klaagt Céline in dit relaas van Bardamu's omzwervingen onze maatschappij aan, waarin altijd dezelfden het gelag moeten betalen. Even fel en genadeloos ontleedt hij de mens.De vertaling van E.Y. Kummer werd bekroond met de Martinus Nijhoffprijs.

Wil je het boek lezen?Reis naar het einde van de nacht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Louis-Ferdinand Céline. Lezen Reis naar het einde van de nacht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN