De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van Lindenbaum

De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van Lindenbaum - G.E. van Maanen | Northernlights300.org

...t. Uitgangspunt daarbij is het beroemde arrest Lindenbaum/Cohen en dat over de Zutphense juffrouw ... De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van ... ... . Met Lindenbaum/Cohen zou een ware revolutie in de ontwikkeling van het privaatrecht hebben plaatsgevonden: Niet langer een starre gebondenheid aan de letter van de wet, maar de vrijheid om rekening te houden met wat maatschappelijk als ... Uitgangspunt daarbij is het beroemde arrest Lindenbaum/Cohen en dat over de Zutphense juffrouw. Met Lindenbaum/Cohen zou een ware revolutie in de ontwikkeling van het privaatrecht hebben plaa ... De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van ... ... . Met Lindenbaum/Cohen zou een ware revolutie in de ontwikkeling van het privaatrecht hebben plaatsgevonden: Niet langer een starre gebondenheid aan de letter van de wet, maar de vrijheid om rekening te houden met wat maatschappelijk als onbehoorlijk wordt ervaren. Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van Lindenbaum, geschreven door G.E. van Maanen. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over Rechtsgeschiedenis, rechtsgeleerdheid, problemen, probleem, leerdoelen, leerdoel, Zwalve & Winkel. De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van Lindenbaum. G.E. van Maanen. Prijs: € 19,50: Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd: Bindwijze: ... Boekenliefde.nl: De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van Lindenbaum op boekenliefde.nl ... De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van Lindenbaum | ISBN 9789069161907 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Bestel De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van Lindenbaum van G.E. van Maanen. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van Lindenbaum tweede druk G.E. van Maanen Ars Aequi Libri Nijmegen 1999, Ars Aequi Cahiers Rechtsvergelijking en rechtsgeschiedenis Scopri De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van Lindenbaum di G.E. van Maanen: spedizione gratuita per i clienti Prime e per ordini a partire da 29€ spediti da Amazon. Noté /5: Achetez De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van Lindenbaum de Maanen, G.E. van: ISBN: 9789069161907 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour In dit cahier wordt de achtergrond van art. 6:162 BW geschetst. Uitgangspunt daarbij is het beroemde arrest Lindenbaum/Cohen en dat over de Zutphense juffrouw. Met Lindenbaum/Cohen zou een ware revolutie in de ontwikkeling van het privaatrecht hebben plaatsgevonden: Niet langer een starre gebondenheid aan de letter van de wet, maar de vrijheid om r De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van Lindenbaum 2e druk is een boek van G.E. van Ma...

INFORMATIE

AUTEUR
G.E. van Maanen
DIMENSIE
4,4 MB
BESTANDSNAAM
De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van Lindenbaum.pdf

OMSCHRIJVING

In dit cahier wordt de achtergrond van art. 6:162 BW geschetst. Uitgangspunt daarbij is het beroemde arrest Lindenbaum/Cohen en dat over de Zutphense juffrouw. Met Lindenbaum/Cohen zou een ware revolutie in de ontwikkeling van het privaatrecht hebben plaatsgevonden: Niet langer een starre gebondenheid aan de letter van de wet, maar de vrijheid om rekening te houden met wat maatschappelijk als onbehoorlijk wordt ervaren. Beoogd wordt om te laten zien dat er sprake is van mythevorming over die arresten. Daartoe wordt de rechtspraak in de 19e eeuw onderzocht en wordt getracht een verklaring te geven van de strijd om de uitleg van het oude art. 1401 BW.Het is ook de bedoeling om te laten zien hoe mythe's in het recht kunnen ontstaan. En daaruit de les te leren hoe belangrijk het is om altijd zelf naar de arresten te kijken én die kritisch te lezen. Een andere doelstelling van dit verhaal is om te laten zien hoe de strijd om de uitleg van een wetsbepaling (in dit geval art. 1401 én 1402 oud BW) ten nauwste samenhangt met sociaal-economische vragen. Gerrit van Maanen is hoogleraar privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Limburg. Naast het moderne vermogensrecht houdt hij zich bezig met geschiedenis van het privaatrecht, met name die van de negentiende en twintigste eeuw.

Wil je het boek lezen?De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van Lindenbaum in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G.E. van Maanen. Lezen De Zutphense juffrouw en de ontrouwe bediende van Lindenbaum Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN