Wie is er bang voor wiskunde?

Wie is er bang voor wiskunde? - Gerardo Soto Y Koelemeijer | Northernlights300.org

...t de lezer in de wereld van de wiskunde binnengeleid ... Wie is er bang voor wiskunde? | Gerardo Soto y Koelemeijer ... ... . Voor mensen met een angst voor wiskunde, geen paniek! Soto y Koelemeyer identificeert en erkent die angst en geeft hij tips om […] In Wie is er bang voor wiskunde? toont Gerardo Soto y Koelemeijer aan dat wiskunde een bloeiende en veelzijdige wetenschap is, met vele raakvlakken met andere disciplines. Hij illustreert dat wiskunde in de loop der eeuwen is veranderd, onder andere aan de hand van het wiskundig bewijs, en gaat op zoek naar de oorsprong van dat bewijs. Voor veel mensen betekent een naderende wiskundeop ... Bang voor wiskunde - NRC ... . Voor veel mensen betekent een naderende wiskundeopdracht namelijk hoogstwaarschijnlijk een mislukking. Maar volgens wiskundige en filosoof Sylvia Wenmackers hoef je niet bang te zijn: falen in de wiskunde is normaal, en wiskunde is meer dan alleen opdrachten goed beantwoorden. In Wie is er bang voor wiskunde? laat Soto y Koelemeijer zien dat wiskunde een bloeiende en veelzijdige wetenschap is, met vele raakvlakken met andere disciplines. Zo gebruikt hij in een van de hoofdstukken de aard van het wiskundig bewijs om te illustreren hoe wiskunde in de loop der eeuwen is veranderd. In een ander deel wordt het levensverhaal opgetekend van Terence Tao, de 'Mozart of Math'. In 'Wie is er bang voor wiskunde?' dringt wiskundige Gerardo Soto y Koelemeijer door tot de kern van de wiskunde. Stapje voor stapje wordt de lezer in de wereld van de wiskunde binnengeleid. Voor mensen met een angst voor wiskunde, geen paniek! Soto y Koelemeyer identificeert en erkent die angst en geeft hij tips om die te overwinnen. Interview Wiskunde 'Ouders en leraren wakkeren angst voor wiskunde onnodig aan' De angst voor wiskunde komt ook voort uit de manier waarop het wordt onderwezen, zegt leraar en onderzoeker Gerardo Soto y Koelemeijer, die het boek Wie is er bang voor wiskunde? schreef. Bang voor wiskunde. Harald Merckelbach; ... Wie nee zegt, wordt minder ... Dat heeft er alles mee te maken dat wiskunde als geen ander vak een beroep doet op het werkgeheugen van scholieren. In Wie is er bang voor wiskunde? laat Soto y Koelemeijer zien dat wiskunde een bloeiende en veelzijdige wetenschap is, met vele...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerardo Soto Y Koelemeijer
DIMENSIE
5,26 MB
BESTANDSNAAM
Wie is er bang voor wiskunde?.pdf

OMSCHRIJVING

Wie is er bang voor wiskunde? 1e druk is een boek van Gerardo Soto Y Koelemeijer uitgegeven bij Amsterdam University Press. ISBN 9789462988392 In 'Wie is er bang voor wiskunde?' dringt wiskundige Gerardo Soto y Koelemeijer door tot de kern van de wiskunde. Stapje voor stapje wordt de lezer in de wereld van de wiskunde binnengeleid. Voor mensen met een angst voor wiskunde, geen paniek! Soto y Koelemeyer identificeert en erkent die angst en geeft hij tips om die te overwinnen.Voor mensen zonder angst en wellicht zelfs met talent voor wiskunde: dat talent is misschien prettig, maar om goed te worden moet je vooral hard werken. Dit illustreert Soto y Koelemeijer onder andere aan de hand van de levensverhalen van de grootste wiskundigen van de eenentwintigste eeuw: Terence Tao, de 'Mozart of Math' en Kurt Gödel. Tao veranderde de loop van de wiskunde in de twintigste eeuw, en heeft het menselijk denken blijvendbeïnvloed.In 'Wie is er bang voor wiskunde?' wordt wiskunde in al haar schoonheid en facetten op toegankelijke wijze belicht voor een breed publiek.

Wil je het boek lezen?Wie is er bang voor wiskunde? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerardo Soto Y Koelemeijer. Lezen Wie is er bang voor wiskunde? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN