Kinderen van zwarte bevrijders

Kinderen van zwarte bevrijders - Mieke Kirkels | Northernlights300.org

...verzending vanaf 20 euro, daaronder 2,50 euro Op werkdagen voor 15 ... Kinderen van zwarte bevrijders - Boeklin ... .00 uur besteld, de volgende dag in huis! ... Title: Inkijkex 'Kinderen van zwarte bevrijders' Mieke Kirkels, Author: Vantilt, Name: Inkijkex 'Kinderen van zwarte bevrijders' Mieke Kirkels, Length: 18 pages, Page: 15, Published: 2017-04-12 ... Door Limburgers werden de zwarte Amerikanen als bevrijders omarmd, maar de acceptatie van de kinderen die ze verwekten, verliep minder vlekkeloos. Mieke Kirkels tekende de verhalen van twaalf van hen op. In L1 C ... Kinderen van zwarte bevrijders: Een verzwegen geschiedenis ... ... . Mieke Kirkels tekende de verhalen van twaalf van hen op. In L1 Cultuurcafé vertelt zij over haar boek. Maureen Peters, kleindochter van een zwarte soldaat, is ook te gast. Terugluisteren 'Kinderen van zwarte bevrijders, een verzwegen geschiedenis' door Mieke Kirkels - Onze prijs: €19,95 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis Het boek 'Van Alabama naar Margraten - herinneringen van grafdelver Jefferson Wiggins' verscheen in november 2014, na zijn overlijden in januari 2013. Het boek leidde onverwacht tot een volgend oral history project: 'Kinderen van zwarte bevrijders' met het gelijknamige boek tot gevolg (april 2017). Daarom komt Mieke Kirkels (auteur en public historian), uit Nederweert, vertellen over de verzwegen geschiedenis van kinderen van zwarte bevrijders na de Tweede Wereldoorlog. En de nagenoeg onbekende deelname van zwarte Amerikanen aan de bevrijding van Europa. De lezing is op woensdag 9 oktober van 19.30 tot 21.30 uur bij Bibliocenter Weert....

INFORMATIE

AUTEUR
Mieke Kirkels
DIMENSIE
10,38 MB
BESTANDSNAAM
Kinderen van zwarte bevrijders.pdf

OMSCHRIJVING

Al vroeg in 1945 worden in Limburg de eerste bevrijdingskinderen geboren. Een zeventigtal van hen is duidelijk herkenbaar als 'Amerikaantjes'- ze hebben een donkere huidskleur en hun biologische vaders zijn zwarte Amerikaanse soldaten. Ze zijn de eerste groep met een afwijkende huidskleur die opgroeit in het witte, katholieke Limburg. Vragen over hun biologische vaders blijven lang onbeantwoord. Een boek over een zwarte grafdelver die in 1944 in Limburg werkte, brengt twaalf van hen ertoe met hun verhaal naar buiten te komen. Vanuit Limburg zorgden zwarte servicetroepen voor bevoorrading van de fronttroepen, maar in de militaire geschiedenis komen de 900.000 zwarte Amerikanen, die onmisbaar waren bij de bevrijding van Europa, niet aan bod. Ooggetuigen vertellen over de stationering van de zwarte bevrijders en over de vernederingen die hun door de witte Amerikanen ten deel vielen. Door Limburgers werden ze als bevrijders omarmd, maar de acceptatie van de kinderen die ze verwekten verliep minder vlekkeloos. 'Kinderen van zwarte bevrijders' beschrijft deze aangrijpende en te lang verzwegen geschiedenis, die is geïllustreerd met een groot aantal onbekende foto's uit de bevrijdingstijd.

Wil je het boek lezen?Kinderen van zwarte bevrijders in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mieke Kirkels. Lezen Kinderen van zwarte bevrijders Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN