Kinderen van het verzet

Kinderen van het verzet - Piet Boncquet | Northernlights300.org

...er bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand ... Kinderen van het Verzet (2019) - MovieMeter.nl/series ... . Bekijk aflevering 1 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app. Kinderen van het verzet | ISBN 9789463104944 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De Vereniging Kinderen van Verzetsdeelnemers 1940 - 1945 (KvV) is op 22 april 1989 opgericht met het oogmerk mensen, wier (groot)ouders in de Tweede Wereldoorlog deelnamen aan het verzet, bij elkaar te brengen. 'Verzet' wordt opgevat in de breedste zin van ... Kinderen van het verzet - Piet Boncquet | 9789463104807 ... ... . 'Verzet' wordt opgevat in de breedste zin van het woord. Of de ouders nu deelnamen aan het Joods verzet, het verzet in Indië, het christelijk verzet, het links verzet, het vrije ... Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet 75 jaar na de bevrijding - vanaf dinsdag 22 oktober. Na Kinderen van de collaboratie in 2017 brengt Canvas dit najaar Kinderen van het verzet.Precies 75 jaar na de bevrijding vertellen 13 getuigen hoe de erfenis van de Tweede Wereldoorlog hun eigen leven heeft bepaald, soms tot vandaag. Vanaf het moment van de Duitse inval in mei 1940 begon het verzet tegen de bezetting. Vaak ging het om gewone burgers die, uit overtuigi...

INFORMATIE

AUTEUR
Piet Boncquet
DIMENSIE
9,18 MB
BESTANDSNAAM
Kinderen van het verzet.pdf

OMSCHRIJVING

Vanaf het moment van de Duitse inval in mei 1940 begon het verzet tegen de bezetting. Vaak ging het om gewone burgers die, uit overtuiging of uit vaderlandsliefde, actief of passief verzet pleegden tegen Duitse soldaten, de Duitse oorlogsmachine en Belgische collaborateurs. In de loop van de oorlog organiseerde het verzet zich en werd het gewelddadiger, omdat de bezetter zich genadeloos opstelde. De diepe tegenstelling tussen "witten' en "zwarten', tussen verzetslui en collaborateurs, heeft de naoorlogse samenleving getekend. Onder meer daardoor is, zeker in Vlaanderen, het verhaal van de weerstand minder bekend. Onterecht, zoals blijkt uit de pakkende getuigenissen in Kinderen van het verzet.Het boek wordt samengesteld door Piet Boncquet en verschijnt in samenwerking met Canvas. Historicus Geert Clerbout, de eindredacteur van de documentairereeks en de auteur van onder meer Publiek geheim, schrijft het voorwoord.Piet Boncquet (1958) is historicus en archeoloog. Hij was jarenlang journalist bij de kranten Het Nieuwsblad en De Tijd. Sinds 2013 is hij freelance journalist en redacteur en schreef hij onder meer Lief en leed. Prostitutie tijdens de Eerste Wereldoorlog en Het Laatste Avondmaal naar Leonardo da Vinci. Een wonderlijke geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Kinderen van het verzet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Piet Boncquet. Lezen Kinderen van het verzet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN