Vreemden voor onszelf

Vreemden voor onszelf - T. Wilson | Northernlights300.org

...je geheugen nog even opfrissen: in 'The Tipping Point' betoogde Gladwell hoe ideeën ... Vreemden Voor Onszelf | Gratis boeken downloaden in pdf ... ... ... Timothy Wilson: Vreemden voor onszelf. Uitg. Contact, 2005, 272 blz., alleen antiquarisch. Op de kaft van Vreemden voor onszelf is een man te zien die zijn best doet om door een beslagen, ruit ... Vreemden Voor Onszelf. Auteur: T. Wilson. Nederlands 272 pagina's. Uitgeverij Contact. februari 2005. Samenvatting 'Ken uzelve', een gebod zo oud als Socrates, is nog steeds een goede raad. 'Praten met vreemden' is een klassieke Gladwell: een intellectueel avontuur waarin ... Vreemden voor onszelf PDF Online - pianofortefestival.nl ... . 'Praten met vreemden' is een klassieke Gladwell: een intellectueel avontuur waarin de auteur ons meeneemt op een reis langs verwarrende ontmoetingen, ingewikkelde puzzels en fatale misverstanden. Gladwell analyseert waar het misgaat en leert ons zo steeds iets meer over de ander - maar vooral ook over onszelf. Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen aan de politie. Bijvoorbeeld over handhaving en boetes. Voor overige vragen verwijzen we onderaan naar specifieke pagina's op Rijksoverheid.nl en RIVM.nl. Deze pagina is bijgewerkt op 23-06-2020. Vreemdelingen voor onszelf Lange tijd was het onbewuste het obscure domein van psychoanalytici en literatoren; een donkere poel van seksuele en agressieve wensen, primitieve driften en verdrongen ervaringen. In de hedendaagse psychologie wordt het onbewuste juist geroemd. Door een drukke straat lopen zonder tegen iemand op te botsen, woorden en zinnen vormen uit letters, gezichten herkennen ... Vreemden voor onszelf . waarom we niet weten wie we zijn. T. WILSON, R. Vernooy Contact Mens en Maatschappij Wilson: Vreemden voor onszelf. Uitgeverij Contact. Buckingham: Ontdek je sterke punten van Marcus Buckingham. Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. Verhagen: Kijken naar je zelf, werken aan jezelf. Een verzameling van praktische modellen en hulpmiddelen voor persoonlijke ontwikkeling. Reed Business Information....

INFORMATIE

AUTEUR
T. Wilson
DIMENSIE
9,97 MB
BESTANDSNAAM
Vreemden voor onszelf.pdf

OMSCHRIJVING

'Ken uzelve', een gebod zo oud als Socrates, is nog steeds een goede raad. Maar is zelfonderzoek wel de beste manier om jezelf te leren kennen? En wat proberen wij eigenlijk te ontdekken? In een verbazende rondleiding door het onbewuste, zoals de moderne psychologie dat heeft geherdefinieerd, laat Timothy Wilson ons kennismaken met een verborgen wereld van oordelen, gevoelens en drijfveren die bezinning ons misschien wel nooit zal onthullen.Dit boek gaat niet over het onbewuste van de psychoanalyse. Het adaptief onbewuste, dat de empirische psychologie aan het licht heeft gebracht, is niet slechts een bergplaats van primitieve driften en door conflicten geteisterde herinneringen. Het is een verzameling subtiele geestelijke processen waarmee wij onze wereld evalueren, onszelf doelen stellen en tot handelen overgaan, terwijl we intussen bewust aan andere dingen denken.Wilson voert bewijsmateriaal aan dat een overdaad aan zelfbezinning een averechts effect kan hebben. Hij pleit voor betere manieren om ons onbewuste te ontdekken. Als je wilt weten wie je bent of wat je voelt, raadt Wilson aan, let dan op wat je daadwerkelijk doet en hoe anderen op je reageren. Als je jezelf wilt veranderen, kan je je onbewuste vormen door je een nieuw zelfbeeld aan te meten en daar dan consequent naar te handelen. In navolging van Aristoteles oppert Wilson dat dapper doen de beste manier is om dapper te worden.

Wil je het boek lezen?Vreemden voor onszelf in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur T. Wilson. Lezen Vreemden voor onszelf Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN