De handen van Cicero

De handen van Cicero - Hans de Bruijn | Northernlights300.org

...spectief naar taal en specifiek taalgebruik ... Hoe zelfs Cicero ten val kwam | Trouw ... . De handen van Cicero Mondigheid kenmerkt ons tijdsgewricht. En dan doelen we niet op het zogenaamde post truth tijdperk. Voorbij de waarheid waren we immers al langer. 26 maart 2020 De handen van Cicero. Retorische antwoorden op de retoriek van onze tijd. Retorica of 'de kunst van het spreken', je moet het beheersen wanneer je iets wil bereiken. Dat was zo in het Athene van Aristoteles en het Rome van Quintilianus en dat is nu zeker het geval. De handen van Cicero online bestellen bij ... De handen van Cicero | Boeken ... . De handen van Cicero online bestellen bij Donner! Op werkdagen voor 21 uur besteld, de volgende dag geleverd. Op voorraad in onze winkel. De handen van Cicero Retorische antwoorden op de retoriek van onze tijd. Met bijdragen van: Hans de Bruijn, Piet Gerbrandy, Eva Groen-Reijman, Arnon Grunberg, Bas Heijne, Casper de Jonge, Jan Kuitenbrouwer, Heleen Mees, Luuk van Middelaar, Coen Simon, Gerard Spong, Arjen van Veelen, Henk te Velde en Liesbeth Zegveld. Het boek De handen van Cicero, geschreven door , koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 De handen van Cicero. Mondigheid kenmerkt ons tijdsgewricht. En dan doelen we niet op het zogenaamde post truth tijdperk. Voorbij de waarheid waren we immers al langer. Maar dat we voorbij de autoriteit moeten denken is een nieuwe noodzaak. Niet door een gebrek aan autoriteiten, maar juist door een teveel. We weten niet meer wie of wat we moeten volgen of vertrouwen. De handen van Cicero retorische antwoorden op de retoriek van onze tijd Hans De Bruijn. Nederlands | Paperback € 20,00 + 40 punten . Op bestelling, levertermijn 2 à 3 werkdagen. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Gratis thuislevering vanaf € 20. Gratis ... Redactie: Coen Simon € 20 Bekijk hier De handen van Cicero. Retorische antwoorden op de retoriek van onze tijd Veertien experts uit uiteenlopende vakgebieden belichten in deze bundel aspecten van moderne retorica in de breedste zin des woords. Het resultaat is een onderhoudende mengelmoes: de lezer leert onder meer iets over de retoriek van Forum… Cicero Zorggroep is een zorgorganisatie voor ouderen. Onze rechtsvorm is een stichting, met een eenhoofdige raad van bestuur. De dagelijkse leiding is in handen van mevrouw mr. H.C.C.E. (Kina) Koster Zij is bereikbaar op: T 045-5637404/05 E [email protected] De handen van Cicero (boek, paperback, ISBN 9789065540652). Mondigheid kenmerkt ons tijdsgewricht. En dan doelen we niet op het zogenaamde post truth tijdperk. Voorbij de waarheid waren we immers al langer. Maar dat we voorbij de autoriteit moeten denken is... De bekendste van hen is Cicero. In een van zijn beroemde filosofische dialogen laat hij zien dat ouderdom veel goede kanten heeft. Er hoeft van alles niet meer, er is tijd voor rust en mooie dingen, het is de leeftijd voor wijsheid. Dit positieve beeld van oud...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans de Bruijn
DIMENSIE
4,66 MB
BESTANDSNAAM
De handen van Cicero.pdf

OMSCHRIJVING

Mondigheid kenmerkt ons tijdsgewricht. En dan doelen we niet op het zogenaamde post truth tijdperk. Voorbij de waarheid waren we immers al langer. Maar dat we voorbij de autoriteit moeten denken is een nieuwe noodzaak. Niet door een gebrek aan autoriteiten, maar juist door een teveel. We weten niet meer wie of wat we moeten volgen of vertrouwen. Het resultaat lijkt te zijn dat autoriteit verdacht is geworden, en in deze autoriteitscrisis ontbreekt het ons ten enenmale aan een antwoord op de vraag hoe het eigenlijk hoort.Het is in dit historisch moment dat we zelf het woord moeten voeren in de meest uiteenlopende situaties en rollen. En voor al deze rollen lijkt een specifiek redenaarsscript te zijn ontstaan. Niet alleen hebben de politicus, de wetenschapper, de jurist, de journalist allemaal hun eigen retorica ontwikkeld, maar ook de burger, de leek, het slachtoffer, de geïnterviewde, of zelfs de ouder in de klasse-appgroep hebben elk een eigen redeneerkunst ontwikkeld.De macht uitdagen is niet zonder risico. Cicero was als spreker bij de openbare rechtbankprocessen op het Romeinse Forum een ware publiekstrekker, niet in het minst vanwege zijn dramatische voordrachtstechniek. Cicero's genialiteit als redenaar is hem evenwel noodlottig geworden. Zijn politieke opponent, Marcus Antonius, nam ten slotte wraak op de redenaar, niet alleen door hem te laten onthoofden - dat deed hij bij meer tegenstanders, maar ook door Cicero's handen af te laten hakken en tentoon te stellen. Gebaren kunnen immers net als woorden ingezet worden om te prijzen, te overtuigen, en ook om te beledigen. Een gebaar, een blik, minieme handelingen maken direct deel uit van het retorisch 'handwerk', en de handen van Cicero staan symbool voor de macht en de onmacht van het woord.Een hachelijke ambivalentie die zich dagelijks uit in de retoriek van onze tijd. Iedereen die het woord wil kan het woord nemen, en ieder die het woord succesvol heeft gevoerd kan er een dag later mee worden gevloerd. Om de macht over het woord in onze tijd niet te verliezen zullen we te rade moeten gaan bij de retorici van weleer, maar niet zonder ook de retorische antwoorden te blijven oefenen op de grote vragen van onze tijd. In die oefening tonen de auteurs van deze bundel hun autoriteit.

Wil je het boek lezen?De handen van Cicero in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans de Bruijn. Lezen De handen van Cicero Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN