De geschiedenis van Aruba tot 1816

De geschiedenis van Aruba tot 1816 - Adi Martis | Northernlights300.org

... de overdracht van het eiland ... Ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis organiseert Dutch Caribbean Book Club in samenwerking met het Haags Historisch Museum op zaterdag 26 oktober een bijeenkomst waarbij er aandacht is voor de geschiedenis van Aruba ... Top Honderd | Zoekterm: aruba geschiedenis ... . Het boek van dr. Adi Martis 'De geschiedenis van Aruba tot 1816: van zustereiland tot imperium in imperio' beschrijft ... De geschiedenis van Aruba. ... Peter Stuyvesant was in dienst van de West Indische Compagnie en werd in 1639 benoemd tot directeur-generaal van Curaçao. ... Engelsen en Hollanders de baas op Aruba. Uiteindelijk kwam in 1816 Aruba definitief weer in Nederlands bezit. Geschiedenis. Home ... bol.com | De geschiedenis van Aruba tot 1816, Adi Martis ... ... . ... Peter Stuyvesant was in dienst van de West Indische Compagnie en werd in 1639 benoemd tot directeur-generaal van Curaçao. ... Engelsen en Hollanders de baas op Aruba. Uiteindelijk kwam in 1816 Aruba definitief weer in Nederlands bezit. Geschiedenis. Home / Over Aruba / Geschiedenis. Hoewel in de geschiedenis Aruba pas slechts een jaar of duizend over een menselijke beschikt, is het eiland natuurlijk al vele miljoenen jaren eerder ontstaan. Bij het verschuiven van de continentale platen kwam de Caribische plaat in de verdrukking en werd langs de randen gesteente omhoog gestuwd waardoor de eilanden rond de Caribische zee ......

INFORMATIE

AUTEUR
Adi Martis
DIMENSIE
8,37 MB
BESTANDSNAAM
De geschiedenis van Aruba tot 1816.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek behandelt de geschiedenis van Aruba tot 1816. Het beschrijft de pre-koloniale periode (2500 v.Chr-1500), de jaren dat het eiland het bezit was van Spanje (1499-1634) en de periode onder het bestuur van de West-Indische Compagnie (1636-1791) en de roerige overgangsjaren die daarop volgden tot de overdracht van het eiland door de Engelsen aan Nederland (1792-1816). In het voorjaar van 2019 volgt het tweede deel over de geschiedenis van Aruba (1816 tot heden).Deze nieuwe geschiedenis van Aruba corrigeert oude koloniale en 'indianenverhalen' over het eiland en bevat veel nieuwe gegevens die in een uitgebreid notenapparaat zijn verantwoord. In de bijlagen zijn enkele belangrijke historische documenten opgenomen, hertaald en van commentaar voorzien. Dr. J.A. (Adi) Martis heeft meer dan vijftig jaar literatuur verzameld over Aruba en het Caribisch gebied. Na zijn pensionering als kunsthistoricus aan de Universiteit Utrecht besloot hij vanuit een Caribisch perspectief zijn eigen verhaal over zijn geboorte-eiland te vertellen. De afgelopen acht jaar heeft hij primaire bronnen geraadpleegd uit archieven in Spanje (Sevilla), Nederland (Den Haag, Amsterdam, Leiden en Utrecht) en op Aruba; de belangrijkste secundaire literatuur herlezen en genealogisch onderzoek verricht naar oude Arubaanse families.

Wil je het boek lezen?De geschiedenis van Aruba tot 1816 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Adi Martis. Lezen De geschiedenis van Aruba tot 1816 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN