De gereedschapskist van de maatschappelijk werker

De gereedschapskist van de maatschappelijk werker - Herman de Monnink | Northernlights300.org

...t boek is compleet samengevat. Sociale professionals zoals maatschappelijk werkers, jeugdhulpverleners en sociaal agogen kunnen met deze gereedschapskist systematisch werken met de eigen kracht van de cliënt en diens omgeving ... De gereedschapskist van de maatschappelijk werker, Herman ... ... . De op kracht gerichte multimethodische aanpak wordt onderbouwd door de PIE-Empowerment-theorie; zij biedt de wetenschappelijke onderbouwing voor het werken aan meetbare resultaten. Uitgever Bohn Stafleu van Loghum, Houten Verschenen 2016 ISBN 9789036812498 Kenmerken 606 pagina's, illustraties, 25 cm Aantekening Oorspronkelijke titel De gereedschapskist van de maatschappelijk werker. Een geordende 'gere ... De gereedschapskist van de maatschappelijk werker ... ... . Uitgever Bohn Stafleu van Loghum, Houten Verschenen 2016 ISBN 9789036812498 Kenmerken 606 pagina's, illustraties, 25 cm Aantekening Oorspronkelijke titel De gereedschapskist van de maatschappelijk werker. Een geordende 'gereedschapskist' voor maatschappelijk werkers beschrijven: dat stond Herman de Mönnink voor ogen bij het schrijven van dit boek. Het cliëntgericht multimethodisch maatschappelijkwerkmodel (MMMW-model) dat in dit boek wordt beschreven, biedt een degelijke gereedschapskist, die de methodische praktijk van maatschappelijk werkers onderbouwt.De methodische competentie wordt ... Een geordende 'gereedschapskist' voor maatschappelijk werkers beschrijven: dat stond Herman de Mönnink voor ogen bij het schrijven van dit boek. Het cliëntgericht multimethodisch maatschappelijkwerkmodel (MMMW-model) dat in dit boek wordt beschreven, biedt een degelijke gereedschapskist, die de methodische praktijk van maatschappelijk werkers onderbouwt. Bestel: De gereedschapskist van de maatschappelijk werker clientgericht multimethodisch maatschappelijk werk Bestel De gereedschapskist van de maatschappelijk werker clientgericht multimethodisch maatschappelijk werk met ISBN/EAN 9789035237131 snel en eenvoudig. Wij maken je studietijd zo makkelijk mogelijk, zodat jij slim kunt studeren. Herman de Mönnink De gereedschapskist van de maatschappelijk werker. ... Non-Fictie Onderwerpen maatschappelijk werk, Algemene sociale wetenschappen, Methodiek, Methodologie, Sociologie, Statistiek, Maatschappelijk werk Taal Nederlands. Je leent dit boek bij je eigen Bibliotheek. Vul de vier cijfers van je postcode in en vind je Bibliotheek ... De gereedschapskist van de maatschappelijk werker. clientgericht multimethodisch maatschappelijk werk. H.J. de Mönnink; Herman de Monnink De gereedschapskist van de maatschappelijk werker - Nederlands | Druk: 2 editie | Paperback | 9789035228115 | 467 pagina's Dagelijks werken maatschappelijk werkers aan het opsporen en reduceren van spanningsbronnen die mensen belemmeren in hun psychosociale functioneren....

INFORMATIE

AUTEUR
Herman de Monnink
DIMENSIE
11,93 MB
BESTANDSNAAM
De gereedschapskist van de maatschappelijk werker.pdf

OMSCHRIJVING

Dagelijks werken maatschappelijk werkers aan het opsporen en reduceren van spanningsbronnen die mensen belemmeren in hun psychosociale functioneren. Met behulp van De gereedschapskist van de maatschappelijk werker kunnen maatschappelijk werkers eenduidig benoemen wat zij doen: hoe zij een probleemanalyse maken en hoe zij een beredeneerde keuze maken uit díe methoden die aansluiten bij de aard van de spanningsbronnen. Het boek brengt ordening en eenheid aan in de methodische verscheidenheid die kenmerkend is voor het maatschappelijk werk, terwijl het beschreven 'gereedschap' direct toepasbaar is in de praktijk. Daar door ontstaat een solide theoretische basis voor het praktisch handelen.Met de praktijk als leidraad vormt De gereedschapskist van de maatschappelijk werker voor de beginnende maatschappelijk werker een stevige basis. Voor de ervaren maatschappelijk werker is het boek een gedegen naslagwerk, maar het biedt bovendien de mogelijkheid tot legitimering en een heldere profilering van het beroepsmatig handelen. Opleidingen maatschappelijk werk vinden in het boek een toegankelijke systematiek voor analyse en behandeling. Teams MW ontlenen steun aan de gemeenschappelijke multimethodische taal ten behoeve van profilering van het vak, intervisie, functiewaardering, registratie en kwaliteitszorg. Tot slot biedt het multimethodisch maatschappelijk-werkmodel de eenheid en eenduidigheid die voorwaarde zijn voor intercolegiale toetsing en eventuele wettelijke erkenning van het beroep.Herman J. de Mönnink is gezondheidszorg- en traumapsycholoog. Hij geeft vanuit zijn eigen praktijk cursussen, trainingen, behandelingen en supervisie op het gebied van verlieskunde, psychotraumazorg, burnoutpreventie en multi-methodisch maatschappelijk werk. Sinds 1977 is hij tevens aals docent verbonden aan de opleiding maatschappelijk werk van de Hanzehogeschool Groningen. Hij is auteur van Verlieskunde, Handreiking voor de beroepspraktijk en van meerdere artikelen op het terrein van het maatschappelijk werk.

Wil je het boek lezen?De gereedschapskist van de maatschappelijk werker in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman de Monnink. Lezen De gereedschapskist van de maatschappelijk werker Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN