Van De Melkboer

Van De Melkboer - Leanne Kitchen | Northernlights300.org

...boer niet wil betalen, dan leidt dit tot een groot melktekort en gaat iedereen dood" ... Een op tien Nederlanders stamt af van 'de melkboer' - MSN ... . Nederlands: ·(beroep) iemand die langs de deur ging met voornamelijk melk en zuivelproducten, en eventueel een winkel dreef De melkboer bracht de melk bij ons aan de deur.··↑ "melkboer" in: Sijs, Nicoline van der, Chronologisch woordenboek. De ouderdom en herkomst van onze woorden en betekenissen, 2e druk, Amsterdam / Antwerpen: Veen, 2002; op ... Melkboer is een bijzonder boek over het (over)leven in het politiek verdeelde No ... Melkboer uit Veldhoven stopt na 51 jaar: 'Als ze papa of ... ... ... Melkboer is een bijzonder boek over het (over)leven in het politiek verdeelde Noord-Ierland van de jaren zeventig, gezien door de ogen van middelstezus. Ze groeit samen met haar broers en zussen op bij een depressieve vader en een moeder die zich met hand en tand vasthoudt aan 'hoe het hoort', om als gezin maar niet op te vallen binnen de traditionele gemeenschap waarin ze wonen. De melkman, ook wel de melkboer genoemd, verdween langzaamaan uit het straatbeeld door zware concurrentie van de opkomende supermarkten. De boer komt naar de stad. Jarenlang was het de dagelijkse gang van zaken: de melkboer, melkman of melkslijter kwam een of meermaals per dag aan de deur en leverde de melkbussen en andere zuivelproducten. We praten over de jaren vijftig en zestig - de kinderen van de melkboer zijn van dezelfde generatie als ik - en dat was de tijd dat er nog arbeiders bestonden, bazen en knechts, dienstmeisjes en jongste bediendes. Drie winkeliers waren er in het oude deel van de Meidoornstraat, het stuk vóór de kruising met de Wibautstraat....

INFORMATIE

AUTEUR
Leanne Kitchen
DIMENSIE
7,5 MB
BESTANDSNAAM
Van De Melkboer.pdf

OMSCHRIJVING

Heerlijk en eerlijk: alles over zuivel Alles over melk, kaas, room en boter achtergrondinformatie over bereidingswijzen, de verschillende soorten en waarvoor deze werden en worden gebruikt. Een keur aan recepten, van alledaagse kost tot exclusieve creaties voor bijzondere gelegenheden. En natuurlijk advies voor het samenstellen van een kaasplankje. Weer volop aandacht en waardering voor ambachtelijk bereide producten, helemaal passend bij de huidige slow food-trend.

Wil je het boek lezen?Van De Melkboer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leanne Kitchen. Lezen Van De Melkboer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN