Kinderen van de collaboratie

Kinderen van de collaboratie - Piet Boncquet | Northernlights300.org

...om collaboreerden tienduizenden Belgen? canvas ... Kinderen Van De Collaboratie - Vlaanderen gemist? Kijk ... ... . za 6 juli 06/07 afl 1 47 min. In september 1944 wordt België bevrijd. canvas. za 6 juli 06/07 afl 2 ... Kinderen van de collaboratie is chronologisch opgebouwd in 6 afleveringen. De eerste aflevering brengt het verhaal van de oorlog, het begin van de oorlog en hoe de ouders in de collaboratie verzeilden. Aflevering 2 (14 november) brengt getuigenissen over de bevrijding, de straatrepressie en de arrestatie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog collaboreerde ... Na de Canvas-reeks is er nu het boek "Kinderen van de ... ... . Tijdens de Tweede Wereldoorlog collaboreerden tienduizenden Belgen met het naziregime. Hun kinderen blikken terug en getuigen over de oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom collaboreerden ze, en hoe staan hun kinderen daar nu tegenover? Bekijk aflevering 1 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app. De getuigenissen uit de spraakmakende Canvasreeks Kinderen van de collaboratie worden nu samengebracht in boekvorm. Het boek wordt samengesteld door Piet Boncquet en verschijnt in samenwerking met Canvas. Historicus...

INFORMATIE

AUTEUR
Piet Boncquet
DIMENSIE
6,91 MB
BESTANDSNAAM
Kinderen van de collaboratie.pdf

OMSCHRIJVING

Voor de familieleden van collaborateurs waren de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog groot. Ze deelden mee in de bestraffing en de schaamte. Kinderen hadden het vaak nog lastiger, omdat een normaal familieleven werd verstoord door feiten waar ze helemaal niets mee te maken hadden. Het zijn ervaringen waar ze een leven lang over hebben nagedacht. De getuigenissen uit de spraakmakende Canvasreeks Kinderen van de collaboratie worden nu samengebracht in boekvorm. Het boek wordt samengesteld door Piet Boncquet en verschijnt in samenwerking met Canvas. Historicus Geert Clerbout, de eindredacteur van de documentairereeks en de auteur van onder meer Publiek geheim, schrijft het voorwoord. Piet Boncquet (1958) is historicus en archeoloog. Hij was jarenlang journalist bij de kranten Het Nieuwsblad en De Tijd. Sinds 2013 is hij freelance journalist en redacteur en schreef hij onder meer Lief en leed. Prostitutie tijdens de Eerste Wereldoorlog en Het Laatste Avondmaal naar Leonardo da Vinci. Een wonderlijke geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Kinderen van de collaboratie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Piet Boncquet. Lezen Kinderen van de collaboratie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN