Brief aan Cooper en de wereld

Brief aan Cooper en de wereld - Dalilla Hermans | Northernlights300.org

... mooi en eerlijk verhaal. Ik wou niet stoppen met lezen, wat ik zelf altijd een goede eigenschap vind van een boek! Een verhaal dat je doet nadenken, maar er ook op zichzelf staat ... Recensie: Brief aan Cooper en de wereld | Pax Christi ... ... . In juni hebben de leden van Metro's Leesclub zich gebogen over 'Brief aan Cooper en de wereld' van Dalilla Hermans. Dit is hun verdict. Geschreven bij Brief aan Cooper en de wereld. Ik heb dit boek in slechts een paar weken uitgelezen. Het is echt een tof verhaal én bevat een duidelijke boodschap, namelijk hoe het is om als "anderskleurige" op te groeien in onze "blanke" wereld. Dalilla Hermans (1986) is een ... bol.com | Brief aan Cooper en de wereld (ebook), Dalilla ... ... . Het is echt een tof verhaal én bevat een duidelijke boodschap, namelijk hoe het is om als "anderskleurige" op te groeien in onze "blanke" wereld. Dalilla Hermans (1986) is een Belgische opiniemaakster, politica en schrijfster van Rwandese afkomst.. Biografie. Hermans is geboren in Rwanda, maar werd op de leeftijd van 2,5 jaar geadopteerd door een Belgisch gezin. Ze groeide op in de Kempen.In 2014 werd ze bekend toen ze een open brief schreef waarin ze racisme aankaartte.. In 2014 deed ze voor Groen mee aan de Belgische federale ... Brief aan Cooper en de wer...

INFORMATIE

AUTEUR
Dalilla Hermans
DIMENSIE
9,8 MB
BESTANDSNAAM
Brief aan Cooper en de wereld.pdf

OMSCHRIJVING

Ik wil je meenemen in mijn levensverhaal, zodat je je eigen verhaal beterzult snappen en zult kunnen plaatsen. Ik wil met de wereld delen wat hetdoet met een mens, opgroeien in een zee van wit als een wolkje bruin.Ik schrijf deze verhalen voor jou en voor mezelf. Voor de samenleving envoor mijn zoon.'Dalilla Hermans werd in 1986 in Rwanda geboren, op haar tweede werdze door haar Vlaamse ouders geadopteerd. Ze groeide op in een kleindorpje in de Kempen, waar ze een van de eersten met een andere huidskleurwas. Dat bracht nogal wat uitdagingen met zich mee: Dalilla werdbetutteld door zogenaamd progressieve Vlamingen en uitgespuwd doorracistische Vlamingen. Maar ze was ook geliefd en werd gewaardeerddoor veel meer anderen.'Brief aan Cooper en de wereld' is een doodeerlijke zoektocht naar de lessendie ze haar opgroeiende zoon moét meegeven, als persoon met eenkleurtje in dit deel van de wereld. Een autobiografisch verhaal met eenscherp maatschappijkritisch randje. Een boek dat ons een geweten wilschoppen en tegelijk hoopvol oplossingen aanreikt. Dalilla zou bovenalzichzelf niet zijn als er af en toe niet gelachen mag worden.

Wil je het boek lezen?Brief aan Cooper en de wereld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dalilla Hermans. Lezen Brief aan Cooper en de wereld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN