Aan de zus van Anton

Aan de zus van Anton - M. Bruckel-Beiten | Northernlights300.org

... door Esther Captain is Aan de zus van Anton een indringend tijdsdocument geworden en een eerbetoon aan een bijzondere Indische vrouw ... Anton Ruiterkamp 27-02-2020 overlijdensbericht en ... ... . De Indische Bibliotheek richt zich op de uitgave van ego-documenten op het gebied van de Indisch/Indonesisch-Nederlandse geschiedenis. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Bruckel-Beiten, Mary - Aan de zus van Anton / dagboek, brieven en tekeningen uit Indie 1942-1945 Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Bruckel-Beiten, Mary - Aan de zus van Anton. Dagboek, brieven en tekeningen uit Indie 1942-1945. ... Mussert, Anton - TracesOfWar.nl ... .boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Bruckel-Beiten, Mary - Aan de zus van Anton. Dagboek, brieven en tekeningen uit Indie 1942-1945. (bezorgd door Mariska Heijmans-van Bruggen met een inleiding van Esther Captain en een voorwoord van Lex Bruckel jr.) Bestel het boek: Aan de zus van Anton voor slechts € 6.9000 Categorie: Geschiedenis, Brievenboeken, Indië boeken, Literatuur & thrillers Let op: de voorraad is beperkt Bekijk daarom snel Aan de zus van Anton op Ramsj.nl Aan de zus van Anton | ISBN 9789057302886 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Aan...

INFORMATIE

AUTEUR
M. Bruckel-Beiten
DIMENSIE
4,60 MB
BESTANDSNAAM
Aan de zus van Anton.pdf

OMSCHRIJVING

Mary en Alex Brückel woonden met hun kinderen op Noord-Celebes (Sulawesi) toen de oorlog met Japan uitbrak. Na de bezetting in 1942 moesten ze ruim drieëneenhalf jaar lang zien te overleven in gescheiden interneringskampen in de streek Minahassa. In het geheim wist het echtpaar brieven naar elkaar te smokkelen, die hun zoon Lex bijna een halve eeuw later terugvond. Een unieke vondst. Nooit eerder werd een briefwisseling tussen geïnterneerden, hoe gefragmenteerd ook, teruggevonden. Hoewel Alex destijds uit lijfsbehoud de meeste brieven van zijn vrouw verbrandde, bewaarde Mary een groot gedeelte wel. Samen met het dagboek dat Mary bijhield en een groot aantal tekeningen die zij met haar kampgenote Molly Roukens maakte, vormt de briefwisseling van Mary en Alex een bijzonder document over het leven in de interneringskampen. Na de oorlog keerde het gezin Brückel terug naar Nederland. Mary Brückel speelde een steeds belangrijker rol in de Indische gemeenschap hier te lande en werd vooral bekend als de initiator van de nog altijd populaire Pasar Malam in Den Haag. Bezorgd door Mariska Heijmans-van Bruggen en van een inleiding voorzien door Esther Captain is Aan de zus van Anton een indringend tijdsdocument geworden en een eerbetoon aan een bijzondere Indische vrouw.De Indische Bibliotheek richt zich op de uitgave van ego-documenten op het gebied van de Indisch/Indonesisch-Nederlandse geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Aan de zus van Anton in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Bruckel-Beiten. Lezen Aan de zus van Anton Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN