Encyclopedie Van De Holocaust

Encyclopedie Van De Holocaust - Robert Rozett | Northernlights300.org

...clopedie van de Holocaust, de jodenvervolgingen door de nazi's gedurende de periode 1933-1945 ... Encyclopedie van de Holocaust - TracesOfWar.com ... . Op alfabetische volgorde zijn alle namen, plaatsen, organisaties en begrippen gerangschikt die te maken hebben met de Holocaust, de voorgeschiedenis (Olympische Spelen van 1936) maar ook met de gevolgen daarvan (processen van Neurenberg, ontkenning van de Holocaust, nazi-jager Wiesenthal). Encyclopedie van de holocaust door robert rozett en shmuel spector. In samenwerking met yad vashem. Uitgave kok: hard kaft, 527 blz, veel fotos in zwart/wit. I ... Encyclopedie van de Holocaust. R.Rozett en S.Spector ... ... . In samenwerking met yad vashem. Uitgave kok: hard kaft, 527 blz, veel fotos in zwart/wit. Inhoud o.a: de bijdrage van de europese De Encyclopedie van de Holocaust is een indrukwekkend naslagwerk over een van de donkerste periodes van de moderne geschiedenis. In acht essays wordt duidelijkheid gegeven ovr de Holocaust en haar wortels. Onderwerpen die ter sprake komen zijn de geschiedenis van het Europese jodendom, ... De term Holocaust Etymologie. Het woord holocaust betekent "brandoffer" en is afgeleid van het Oudgriekse woord ὁλόκαυστον (holokauston), wat letterlijk 'gehe...

INFORMATIE

AUTEUR
Robert Rozett
DIMENSIE
8,92 MB
BESTANDSNAAM
Encyclopedie Van De Holocaust.pdf

OMSCHRIJVING

De Encyclopedie van de Holocaust is een indrukwekkend naslagwerk over een van de donkerste periodes van de moderne geschiedenis. In acht essays wordt duidelijkheid gegeven ovr de Holocaust en haar wortels. Onderwerpen die ter sprake komen zijn de geschiedenis van het Europese jodendom, de joodse bijdrage aan de Europese cultuur en de opkomst van het antisemitisme en nationaal socialisme.De essays worden gevolgd door een encyclopedisch deel. Hierin worden in ruim 650 lemma's vrijwel alle belangrijke aspecten van de Holocaust besproken. Op heldere en overzichtelijke wijze wordt in kort bestek bij ieder persoon, land, kamp, organisatie of gebeurtenis de belangrijkste relevante informatie gegeven. Meer dan 300 foto's uit de Yad Vashem-archieven, zijn de stille getuigen van wat er gebeurd en beschreven is.Dit boek bevat:- Essays, zoals 'De bijdrage van het Europese jodendom aan de moderne cultuur', 'De joden van Europa tussen de twee wereldoorlogen', 'De wortels van de nazi-ideologie', 'De uitroeiing van de Europese joden', 'De nasleep van de Holocaust'.- Personen, zoals Winston Churchill, Adolf Eichmann, Anne Frank, Joseph Goebbels, Adolf Hitler, Franklin D. Roosevelt, Oskar Schindler, Raoul Wallenberg, Joop Westerweel, Elie Wiesel en vele anderen.- Landen, zoals België, Duitsland, Frankrijk, Hongaije, Nederland, Polen en de Sovjet Unie.- Kampen, zoals Auschwitz, Bergen-Belsen, Dachau, Treblinka en Westerbork.- Gebeurtenissen, zoals Babi Yar, de Bermuda-conferentie, de Kristallnacht, deportaties, dodenmarsen, het Horthy-voorstel en medische experimenten.- Organisaties, zoals het Franse joodse leger, de Gestapo, de Hitlerjugend, het Joint Distribution Committee, de joodse raden, de NSDAP, de NSB en het Rode Kruis.Daarnaast zijn er lemma's over onderwerpen als Amerikaans jodendom en de Holocaust, ontkenning van de Holocaust, de Holocaust in de muziek, Nazi-propaganda, jeugdbewegingen, musea en herdenkingen.

Wil je het boek lezen?Encyclopedie Van De Holocaust in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert Rozett. Lezen Encyclopedie Van De Holocaust Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN