Het Duitse Keizerrijk

Het Duitse Keizerrijk - Uwe Klussmann | Northernlights300.org

...veelheid staten, in minder dan een halve eeuw uit kon groeien tot een grootmacht ... Het Duitse keizerrijk - Uwe Klussmann, Joachim Mohr ... ... . Onder Pruisische heerschappij bloeide het land op, in economisch en militair opzicht. De geschiedenis van Duitsland. Van de stichting van het Duitse Keizerrijk in 1871 door Otto von Bismarck tot de moderne tijd. Tot 1871 was Duitsland een lappendeken van kleine vorstendommen. Met de oprichting van het Duitse Keizerrijk ontstond op 18 januari 1871 één verenigd Duitsland: het Deutsches Reich. Het was een periode van snelle bevolkingsgroei, industrialisering en culturele ... Duitse Keizerrijk - Wikipedia ... . Het was een periode van snelle bevolkingsgroei, industrialisering en culturele bloei. Totdat de Eerste Wereldoorlog voorgoed een einde maakte aan het keizerrijk. Deze Nederlandse editie van Het Duitse Keizerrijk bevat een extra hoofdstuk van Arnout van Cruyningen over de verhoudingen tussen keizer Wilhelm II en zijn Nederlandse, Belgische en Luxemburgse koninklijke verwanten. Duitse nationalisten wilden één grote Duitse staat. De Pruisische kanselier Otto von Bismarck maakte van dit nationalisme gebruik. In 1870 ging hij nog verder door een oorlog met Frankrijk uit te lokken. Frankrijk werd verslagen. In de Spiegelzaal van het vroegere paleis van Lodewijk XIV riepen ze op 18 januari 1871 het Duitse keizerrijk Het Duitse keizerrijk Door de Frans-Duitse Oorlog (1870-1871) kon Rijkskanselier van Pruisen, Nadere informatie . 35 oefenvragen over de Tweede Wereldoorlog 1. 35 Oefenvragen over de Tweede Wereldoorlog 1. De Tweede Wereldoorlog dankt zijn naam aan: a. Het aantal landen dat erbij betrokken was b. Kom je er niet helemaal uit op onze nieuwe site? Bel met onze klantenservice. 085 - 006 2099. Vraag? Onderwerp: Het Duitse Keizerrijk en de internationale politiek 1871-1914. Een Duits perspectief. Activiteit: Leerlingen vormen zich met behulp van kaartjes en opdrachten een beeld over het buitenlands beleid van het Duitse Keizerrijk in de periode 1871-1914 en de gevolgen daarvan voor het machtsevenwicht tussen de Europese grootmachten. Duitse Keizerrijk vertaling in het woordenboek Nederlands - Duits op Glosbe, online woordenboek, gratis. Bladeren milions woorden en zinnen in alle talen....

INFORMATIE

AUTEUR
Uwe Klussmann
DIMENSIE
12,22 MB
BESTANDSNAAM
Het Duitse Keizerrijk.pdf

OMSCHRIJVING

In "Het Duitse Keizerrijk' beschrijven Uwe Klussmann en Joachim Mohr hoe het ooit zo verbrokkelde Duitsland, bestaand uit een grote hoeveelheid staten, in minder dan een halve eeuw uit kon groeien tot een grootmacht. Onder Pruisische heerschappij bloeide het land op, in economisch en militair opzicht. Het was een periode van snelle bevolkingsgroei, industrialisering en culturele bloei. Totdat de Eerste Wereldoorlog voorgoed een einde maakte aan het keizerrijk. Deze Nederlandse editie van "Het Duitse Keizerrijk' bevat een extra hoofdstuk van Arnout van Cruyningen over de verhoudingen tussen keizer Wilhelm II en zijn Nederlandse, Belgische en Luxemburgse koninklijke verwanten.

Wil je het boek lezen?Het Duitse Keizerrijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Uwe Klussmann. Lezen Het Duitse Keizerrijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN