De Schepping Van God

De Schepping Van God - Ouweneel, W.J. | Northernlights300.org

... de fresco's naar Genesis in de Sixtijnse Kapel is het chronologisch in het verhaal de vierde afbeelding ... God de schepper - herschepping.nl ... . De Bijbel zegt dat God „de hemel en de aarde" schiep. Maar dit zegt niets over de hoeveelheid tijd die nodig was voor de schepping van het universum of over de methoden die God ervoor gebruikt heeft. Hoe zit het met het creationistische idee dat God het universum in zes letterlijke dagen van 24 uur heeft gemaakt? Bijbelteksten over de Schepping - In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde… Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in… Alles ... Scheppingsverhaal (Genesis) - Wikipedia ... . De aarde… Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in… Alles is uit hem ontstaan, alles is door hem geschapen, alles heeft… God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep… U was het die mijn nieren vormde, die mij weefde in de… Alles wat God tot aanzijn heeft geroepen, vraagt om een duiding in het licht van de woorden van de Schrift. De Woordopenbaring wijst ons de weg in de scheppingsopenbaring. Dit is allerminst een populair en gemakkelijk boek, maar een stevige, serieuze poging om aan de vragen rond de schepping recht te doen. WaaromSchepping is een bediening. Ik geloof dat God mij heeft uitgekozen om artikelen te schrijven en lezingen te geven over schepping en evolutie. De volgende generatie heeft het nodig om toegerust te worden met argumenten vóór het bestaan van God. De Bijbel zegt dat God zelf de Bron is van de „overvloed van dynamische energie" waaruit het universum is voortgekomen (Jesaja 40:26). God belooft zijn macht te gebruiken om zijn ...

INFORMATIE

AUTEUR
Ouweneel, W.J.
DIMENSIE
4,91 MB
BESTANDSNAAM
De Schepping Van God.pdf

OMSCHRIJVING

Een nieuw deel in de dogmatische reeks van Willem J. Ouweneel. Alles wat God tot aanzijn heeft geroepen, vraagt om een duiding in het licht van de woorden van de Schrift. De Woordopenbaring wijst ons de weg in de scheppingsopenbaring.Dit is allerminst een populair en gemakkelijk boek, maar een stevige, serieuze poging om aan de vragen rond de schepping recht te doen.Magnifiek en miserabel is de mens. Voortgekomen uit Gods hand, voorwerp van schitterende voornemens van Vader, Zoon en Geest: magnifiek. Besloten onder de macht van de zonde, verworden en verloren in de diepste ellende: miserabel. Wat de Schrift zegt over de zonde, kunnen we pas begrijpen bij het licht van het bijbelse onderwijs over de mens. En daarin kunnen we pas weer inzicht verkrijgen als we luisteren naar wat Gods Woord zegt over de schepping. Hoogten en diepten van de mens, de zonde en de schepping: ziedaar het onderwerp van dit boek, dat onderdeel vormt van een breed ontwerp van een evangelisch-theologische dogmatiek.

Wil je het boek lezen?De Schepping Van God in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ouweneel, W.J.. Lezen De Schepping Van God Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN