Ik beschuldig

Ik beschuldig - W.D. Jagtenberg | Northernlights300.org

...niet als diegene je ... Ik beschuldig bij geschiedenisboek-kopen ... Ik beschuldig - W.D. Jagtenberg | Boeken.com ... .nl. De online geschiedenisboeken specialist. beschuldigen te beschuldigen toekomend zullen beschuldigen te zullen beschuldigen voltooid tegenwoordig hebben beschuldigd: te hebben beschuldigd: toekomend beschuldigd zullen hebben beschuldigd te zullen hebben onvoltooid deelwoord voltooid deelwoord gebiedende wijs aanvoegende wijs; beschuldigend: beschuldigd: ev. beschuldig: mv. verouderd ... 'Ik beschuldig', over wat gebeur ... werkwoord beschuldigen vervoegen - Mijnwoordenboek ... . beschuldig: mv. verouderd ... 'Ik beschuldig', over wat gebeurde op de Grebbeberg. Grebbeberg-veteraan Wim Jagtenberg streed 15 jaar tegen de bewering dat Nederlandse militairen het oorlogsrecht in mei 1940 net zo hebben ... Ik beschuldig de SP, D66, de PvdD, GL en de PvdA. Ik beschuldig ze van het salonfähig maken van antisemitisme. Ik beschuldig ze van het weigeren stelling te nemen tegen het kwaad dat antisemitisme heet. Neem stelling, niet alleen in woord, maar ook in daad. Wat betreft de partijen die ik beschuldig, ik heb geen wrok tegen ze en geen hekel aan ze. Ik beschuldig tenslotte de eerste krijgsraad wegens verkrachting van het recht, omdat hij een verdachte veroordeelde op grond van geheim gebleven documten, en ik beschuldig de tweede krijgsraad omdat hij deze onwettigheid heeft bedekt, op bevel, waarmee deze krijgsraad op zijn beurt een misdrijf beging door een schuldige willens en wetens vrij te spreken. Nadat het Europese Parlement besliste om sancties tegen Israël in te voeren en dit louter en alleen omdat Israël het aandurft zich te verdedigen, en nadat Europa zich op één lijn stelt met de aarts-terrorist Arafat , kan men zich niet ontdoen van het trieste gevoel dat de geschiedenis in Europa zich aan het herhalen […]...

INFORMATIE

AUTEUR
W.D. Jagtenberg
DIMENSIE
4,31 MB
BESTANDSNAAM
Ik beschuldig.pdf

OMSCHRIJVING

J’accuse, betitelde Zola zijn verdedigingsrede van Dreyfus, die ten onrechte van spionage werd verdacht. Jagtenberg koos met zijn titel bewust voor deze associatie. Zijn boek behandeltnamelijk eveneens een groot onrecht.Het gaat daarbij om de beeldvorming over de SS, de gevreesde eliteeenheid van de Nazi’s, die vaak ook verantwoordelijk was voor de behandeling van krijgsgevangenen. In tal van publicaties die na deoorlog verschenen, is beschreven dat daarbij de oorlogsregels dikwijls met voeten werden getreden. Tenminste tot 1990. In dat jaar verschijnt Mei 1940. De strijd op Nederlands grondgebied, geschreven door een tweetal medewerkers van de Sectie Militaire Geschiedenis. Bij veel oud-strijders, bekend met de praktijken van de SS, wekten de vergoelijkende uitspraken uit dit boek verbazing en woede op. Een zo’n oud-strijder was Wim Jagtenberg.Hij liet het er niet bij zitten en kaartte de zaak aan bij het Ministerie van Defensie. Dit boek geeft weer wat er werkelijk gebeurde met de krijgsgevangenen en beschrijft tevens het moeizaam verlopende contact van Jagtenberg met Defensie. Basis van het betoog vormt Jagtenbergs in 1995 gepubliceerde brochure Geschiedvervalsing over de Meidagen van 1940. Kiest Defensie voor de SS en tegen haar veteranen? Dit geschrift is echter aangevuld met tal van nieuwe ontwikkelingenrond deze schrijnende zaak.

Wil je het boek lezen?Ik beschuldig in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W.D. Jagtenberg. Lezen Ik beschuldig Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN