Handboek internationaal en Europees belastingrecht, 3e editie

Handboek internationaal en Europees belastingrecht, 3e editie - Piet de Vos | Northernlights300.org

...udie. Boeken Docent internationaal recht ... Internationaal en europees Samenvattingen, Notities en ... ... . Het arbeidsmarktperspectief voor de docent internationaal recht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent internationaal recht met relevante werkervaring of relevante diploma's.. Daarnaast kan de docent internationaal recht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ... Samenvatting Wegwijs in het Internat ... Handboek internationaal en Europees belastingrecht, 3e ... ... ... Samenvatting Wegwijs in het Internationaal en Europees Belastingrecht . Universiteit / hogeschool. Radboud Universiteit Nijmegen. Vak. Internationaal belastingrecht (JUR-4INTBELF) Titel van het boek Wegwijs in het Internationaal en Europees Belastingrecht; Auteur. Irene Johanna Jackeline Burgers. Geüpload door. Britt de Moor. Academisch jaar ... Beginselen van registratie en successierechten D De Groot en T Wustenberghs from MANAGEMENT 306 at St. John's University Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Studenteneditie cursus belastingrecht internationaal belastingrecht 2015-2016, geschreven door . De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over europees, eibr, belastingrecht, Internationaal Belastingrecht, Internationaal, Hogeschool Rotterdam, HES ... Europees recht 3e editie 3e druk is een boek van Constantijn Bakker uitgegeven bij Pearson Benelux B.V.. ISBN 9789043025782 Kennis en begrip van Europese regels is onmisbaar geworden voor bijna iedereen. Dit geldt niet alleen voor juristen en ondernemers, maar ook steeds meer voor consumenten, natuurbeschermers, reizigers, enzovoort....

INFORMATIE

AUTEUR
Piet de Vos
DIMENSIE
8,6 MB
BESTANDSNAAM
Handboek internationaal en Europees belastingrecht, 3e editie.pdf

OMSCHRIJVING

Dit handboek benadert de wereld van de internationale fiscaliteit op een toegankelijke manier aan de hand van voorbeelden en bevattelijke schema's, aangevuld met verwijzingen naar bronnenmateriaal (wetgeving, rechtspraak, doctrine en rulings). Wat is dubbele belasting en wat zijn de oorzaken? Na een situering van het cruciale onderscheid tussen inwoners en niet-inwoners geven de auteurs een overzicht van de wijze waarop België van haar soevereiniteit gebruik heeft gemaakt om buitenlandse inkomsten en niet-inwoners te belasten. Aan de hand van de recentste tekst van het OESO-Modelverdrag besteedt het derde hoofdstuk van het boek ruime aandacht aan de werking van de voor de fiscale praktijk belangrijke dubbelbelastingverdragen. Ook de Europese dimensie van het internationaal belastingrecht blijft niet onbesproken. Hierbij komen ook belangrijke recente Europese initiatieven op het vlak van de ondernemingsbelasting, de dividendbelasting en de spaarrichtlijn aan bod. Het Europese luik wordt afgesloten met een overzicht van de rechtspraak van het Hof van Justitie, die in belastingzaken steeds ingrijpender wordt. Verder wordt ingegaan op de praktische fiscale impact van de mensenrechtenverdragen en het WTO-recht. Het achtste hoofdstuk diept ten slotte een aantal topics uit. Een eerste topic betreft de internationale samenwerking tussen staten onderling. Staten maken intenser gebruik van de mogelijkheden van inlichtingenuitwisseling, onderling overleg en invorderingsbijstand. Een tweede topic beschrijft de in de internationale fiscale praktijk gehanteerde taxplanningtechnieken alsook de manier waarop staten zich hiertegen trachten te wapenen. Dit handboek is niet alleen een handleiding voor de aankomende bachelor of master maar ook voor de bedrijfsleider, accountant, belastingconsulent of belastingambtenaar. Het biedt de geactualiseerde basiskennis die eenieder moet hebben alvorens zich te buigen over een vraagstuk waaraan grensoverschrijdende fiscale aspecten kleven. De geïnteresseerde lezer vindt in het boek bovendien talrijke referenties naar rechtspraak, rulings en rechtsleer en naar vindplaatsen op het internet van waaruit verdere opzoekingen kunnen starten.

Wil je het boek lezen?Handboek internationaal en Europees belastingrecht, 3e editie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Piet de Vos. Lezen Handboek internationaal en Europees belastingrecht, 3e editie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN