Tegen de terreur

Tegen de terreur - Beatrice de Graaf | Northernlights300.org

...ingen) krijgt veel media-aandacht.Zo verscheen er in Nederlands Dagblad een lovende recensie en werd De Graaf geïnterviewd in Trouw en in Knack ... Tegen de terreur by Beatrice de Graaf - goodreads.com ... .Op maandag 8 oktober zal zij te gast zijn bij De Wereld Draait Door op NPO 1. Beatrice de Graaf, Tegen de terreur. Hoe Europa veilig werd na Napoleon. Uitgeverij Prometheus, Amsterdam, 2018 ISBN: 9789035144583 €28,99 In 1789 brak de Franse Revolutie uit. De grote Europese mogendheden verenigden zich in de daaropvolgende decennia zeven maal in wisselende Coalities om het Franse revolutionaire en ... Beatrice de Graaf in de media met nieuwe boek 'Tegen de ... ... . De grote Europese mogendheden verenigden zich in de daaropvolgende decennia zeven maal in wisselende Coalities om het Franse revolutionaire en keizerlijke regime te bedwingen. Tegen de terreur | ISBN 9789035144583 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De Terreur (Frans: la Terreur, letterlijk vertaald "Schrikbewind", met een hoofdletter), is een concept dat door historici gebruikt wordt om twee periodes in de Franse Revolutie aan te duiden waarin Frankrijk werd geregeerd door een uitzonderlijke uitvoerende macht die berustte op kracht, illegaliteit en repressie.. De datering en definitie ervan blijven onzeker. Het optreden van de jakobijnen mag dan spotten met alle republikeinse principes, vanuit het oogpunt van de machthebbers is de Terreur een groot succes. Eind 1793 zijn de binnenlandse opstanden grotendeels onderdrukt, en krijgt het gemilitariseerde Frankrijk in de strijd tegen de buitenlandse vijanden weer de overhand. Tegen de Terreur Nadat Napoleon in 1815 definitief werd verslagen verlangden de vorsten en bevolkingen van Europa naar rust en veiligheid. Na 25 jaar van oorlog en chaos legden de overwinnaars van Waterloo de basis voor een nieuwe Europese Verdedigingsgemeenschap (een NAVO avant la lettre), met de hertog van Wellington aan het hoofd. Tegen de terreur van de publieke opinie Allan Bloom , The Closing of the American Mind: How Higher Education Has Failed Democracy and Impoverished the Souls of Today's Students, € 15,95 Allan Blooms The Closing of the American Mind is een niet-conservatief pleidooi voor de Traditie. In Tegen de terreur keert Beatrice de Graaf zich dan ook terecht tegen deze benad...

INFORMATIE

AUTEUR
Beatrice de Graaf
DIMENSIE
4,86 MB
BESTANDSNAAM
Tegen de terreur.pdf

OMSCHRIJVING

Wat gebeurde er nadat Napoleon in 1815 definitief was verslagen? Hoe kwam het Europese continent tot bedaren? Na 25 jaar van oorlog en chaos verlangde de bevolking naar rust en veiligheid. Een nieuwe Europese Verdedigingsgemeenschap (een NAVO avant la lettre) zou daarvoor gaan zorgen, met de hertog van Wellington als ster, die op zijn beurt werd omringd door talloze ondergeschikte, tegenstribbelende en behulpzame officieren, juristen, spionnen en ander veiligheidsvolk. Met behulp van allerlei nieuwe instrumenten – paspoorten, optische telegrafen, gezamenlijke grenscontroles en het razendsnel verspreiden van signalementen van voortvluchtige "terroristes' en "assassijnen' – werd het inderdaad veilig. De veiligheid werd duur betaald, met internationale leningen en afgedwongen Franse herstelbetalingen. Maar werd de terreur werkelijk bezworen? En legde dit systeem de basis voor ons huidige veiligheidsbestel? Op basis van nooit eerder onderzochte bronnen reconstrueert Beatrice de Graaf magistraal en tot in detail deze eerste gezamenlijke Europese strijd tegen de terreur.Beatrice de Graaf (1976) is hoogleraar Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Utrecht. Ze onderzoekt de geschiedenis van terrorisme, oorlog en geweld – en is vooral geïnteresseerd in de strijd daartegen. Ze was fellow aan Cambridge University, treedt regelmatig op als terrorisme-expert en publiceerde eerder onder meer Gevaarlijke vrouwen, Theater van de angst en Terrorists on Trial. In 2018 werd haar werk bekroond met de hoogste Nederlandse wetenschappelijke onderscheiding, de Stevinpremie.

Wil je het boek lezen?Tegen de terreur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Beatrice de Graaf. Lezen Tegen de terreur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN