Het graf van Jezus

Het graf van Jezus - Jacob Slavenburg | Northernlights300.org

...Graf in de Verrijzeniskerk in de ommuurde oude stad van Jeruzalem (Israël) is het belangrijkste monument in het christendom ... De Wederopstanding van Jezus | Mens en Samenleving: Religie ... . Op die plaats zou Jezus begraven en verrezen zijn na zijn ... Graf van Jezus • mysterie tombe Jezus Maria Magdalena Judas • Jacob Slavenburg • 9789057305146 • Christendo, Kerk, Religie. Graftombe in Jeruzalem. Voor het eerst in eeuwen wordt de mysterieuze graftombe blootgelegd waar volgens de overlevering Jezus Christus na zijn kruisiging begraven werd. Lang werd gedacht dat er niets meer van over was ... Het graf van Jezus had waarschijnlijk een open voorhal, maar de eigen ... 10 redenen waarom Jezus' graf niet is ontdekt - EO Visie ... . Lang werd gedacht dat er niets meer van over was ... Het graf van Jezus had waarschijnlijk een open voorhal, maar de eigenlijke grafkamer lag beduidend lager. Dan moest men zich bukken om door de ingang van het graf iets te zien. Dat zegt Lucas ook in 24 : 12. Petrus moest zich vanuit de voorhal bukken om iets te kunnen zien. Het graf van Jezus. Josef van Arimatea was een vooraanstaand raadsheer die al zijn moed bij elkaar raapte om aan Pontius Pilatus te vragen of hij het dode lichaam van Jezus in zijn privé graf mocht leggen. Eerst schrok Pontius Pilatus van het feit dat Jezus al zo snel gestorven was, en daarom vroeg hij aan een centurio of dat inderdaad waar ... Als het graf van Jezus Christus werkelijk ontdekt zou zijn, dan zou de hele christelijke geschiedenis op een leugen berusten - dat Jezus werkelijk opgestaan is uit de doden, levend gezien is door 500 gelovigen in één keer, 40 dagen lang Zijn discipelen onderwees en daarna naar de hemel opvoer. Het graf van Jezus bevond zich slechts een kleine afstand van de tuin van Getsémané, vlak buiten Jeruzalem (Johannes 19:41). Hoe ironisch is het dat de heilige en reine Jezus -- God in een menselijke gedaante -- met Zijn dood alle vuilheid van de menselijke zonden droeg (Romeinen 8:3). Daar was het rustig en de tuin was vol bloemen. We vonden er de grot, die voor het eerst ontdekt werd door een landbouwer in 1867, die het graf van Jezus zou zijn. De naastgelegen rotspartij toont gelijkenis met een schedel. Dat leidde er toedat de Britse generaal Gordon in 1883 een theorie over het graf van Jezus ontwikkelde. Matteüs doet daar verslag van. De Here Jezus ontmoette hen kort, nadat ze juist op weg waren gegaan om aan Zijn discipelen te berichten wat ze hadden gehoord van de engel bij het graf. Opvallend is dat deze vrouwen Jezus wél mochten aanraken. Het verzoek van Jezus aan Maria om Hem niet aan te raken, had dus echt met iets anders te maken. Het graf van Jezus OVT 16 september 2007 uur 2 (7 min) 16 september 2007 . Een gesprek met Jacob Slavenburg n.a.v. het verschijnen van zijn boek 'Het graf van Jezus, het mysterie van de tombe van Jezus, Maria Magdalena en Judas'....

INFORMATIE

AUTEUR
Jacob Slavenburg
DIMENSIE
11,45 MB
BESTANDSNAAM
Het graf van Jezus.pdf

OMSCHRIJVING

In 1980 wordt in Jeruzalem een graftombe gevonden met beenderenkistjes uit de eerste eeuw van onze jaartelling. Het graf blijkt geheel intact en van de inscripties die zes van de tien kistjes dragen wordt vastgesteld dat ze authentiek zijn.Pas 15 jaar later bemerken programmamakers van de BBC bij toeval dat de namen in de inscripties een wonderlijke combinatie vormen. ‘Jezus zoon van Jozef’, ‘Maria’, ‘Mariamme de lerares’, ‘Jozef’, ‘Mattheus’ en ‘Judas zoon van Jezus’. Deze ontdekking haalt in 1996 de pers, maar daarna wordt het weer stil.De recente ontdekking van een ander beenderenkistje stimuleert verder onderzoek naar het familiegraf. Discovery Channel zendt een documentaire van James Cameron uit over de vondst, maar de theologische wereld blijkt sceptisch. De gevonden namen waren in de tijd van Jezus zeer gebruikelijk. Aan de unieke combinatie wordt voorbijgegaan. Wat kan men anders? De gedachte overwegen dat Jezus niet in het lichaam opgestaan is? Dat Jezus getrouwd was met Mariamme (Magdalena) en dat ze samen een kind hadden?Inmiddels heeft DNA-onderzoek plaatsgevonden, hebben wiskundigen een kansberekening gemaakt en wordt uit steeds meer details duidelijk dat naar alle waarschijnlijkheid na tweeduizend jaar het graf van Jezus en zijn naaste familie teruggevonden is.

Wil je het boek lezen?Het graf van Jezus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacob Slavenburg. Lezen Het graf van Jezus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN