Drie miljard verwijten

Drie miljard verwijten - R. de Groot | Northernlights300.org

...kiescommissie. Met de garantieregelingen is circa 1,3 miljard euro gemoeid ... GeenStijl: Von der Leyen wil EU Corona Pakket à 750 miljard ... . Tot nu toe hebben circa 128.000 bedrijven uitstel van betaling gekregen van hun bank, met een totale waarde van drie miljard euro. Dit aantal is de afgelopen maand gelijk gebleven. Beperkte toename. Het aantal nieuwe aanvragen van financiering neemt al enige tijd slechts beperkt toe. Bijna drie jaar geleden kwam de Tweede Kamer er tot de eigen schrik achter dat er miljarden extra naar de verpleeghuiszorg moesten, ... maar tevergeefs. De 2,1 miljard moest er komen, ... Zijn verwijten ric ... Yngwe Elstak - Wikipedia ... ... maar tevergeefs. De 2,1 miljard moest er komen, ... Zijn verwijten richting Boeing kwamen amper in het uiteindelijke OVV-rapport terecht, aldus de expert van de TU Delft. 'Bedrog' moet ook leiden tot boete van 14 miljard Oprichter Super Club wil 4,8 miljard van Philips. De oprichter van de Belgische videoketen Super Club, de Belg Maurits de Prins, heeft bij een rechtbank in het Amerikaanse Dallas een claim van drie miljard dollar (4,8 miljard gulden) ingediend tegen Philips.......

INFORMATIE

AUTEUR
R. de Groot
DIMENSIE
4,30 MB
BESTANDSNAAM
Drie miljard verwijten.pdf

OMSCHRIJVING

Nederland en Suriname: een moeizame relatie. In de jaren zeventig onderhandelden Nederland en Suriname over de Surinaamse onafhankelijkheid. Daarbij ging het er vaak hard aan toe: niet zelden ontaardden de gesprekken in ruzie en regelrechte scheldpartijen.Uiteindelijk wilde het kabinet-Den Uyl, zich bewust van het koloniale verleden en door schuldgevoelens geplaagd, zich tegenover Suriname vooral als weldoener en genereuze partner opstellen. Dat leidde ertoe dat Nederland Suriname het kolossale bedrag van 2,7 miljard gulden aan ontwikkelingshulp toezegde.Aan de besteding daarvan waren wel "marginale" voorwaarden verbonden. Gevolg was dat de Nederlandse politiek ook na 1975 een grote rol in Suriname bleef spelen. De onderhandelingen gingen feitelijk door tot na de staatsgreep van Bouterse in 1980. En zo ook de ruzies en verwijten, nu aangevuld met Nederlandse klachten over wanbesteding, slechte planning, zwakke organisatie en de gestage neergang van de Surinaamse democratie. Nederland wilde zich niet bemoeien met Surinaamse aangelegenheden, maar eiste tegelijk wel dat alles naar wens verliep. Een voortgaand dilemma, dat in dit boek voor het eerst uitvoerig wordt belicht.

Wil je het boek lezen?Drie miljard verwijten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. de Groot. Lezen Drie miljard verwijten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN