De toekomst die nooit kwam

De toekomst die nooit kwam - Marc Jansen | Northernlights300.org

...g. Het Rusland van Vladimir Poetin zit met een zware erfenis ... De toekomst die nooit kwam | Boeken ... . Stalin geldt nu als effectief manager, maar ook tsaar Nicolaas is heilig verklaard. Met deze spagaat construeert Poetin weer een glorieus verleden. Ruslands worsteling met zijn onzalige twintigste eeuw wordt door Marc Jansen helder, beknopt en inzichtelijk beschreven in De toekomst die nooit kwam (Van Oorschot). Het glorieuze socialisme liet verstek gaan, constateert Rusland-deskundige Marc Jansen in De toekomst die nooit kwam. In dit boek staat de vraag centraal hoe Rusland met dit do ... Tzum | Recensie: Marc Jansen - De toekomst die nooit kwam ... ... . In dit boek staat de vraag centraal hoe Rusland met dit door tragedies en bloedvergieten getekende verleden omgaat. Jansen ontdekt in zijn onderzoek twee tegenstrijdige tendensen. De toekomst die nooit kwam E-BOOK Hoe Rusland worstelt met zijn verleden Marc Jansen. Nederlands | E-book € 9,99 + 9 punten . Onmiddellijk beschikbaar. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Onmiddellijk geleverd via e-mail. Omschrijving. Het ... Marc Jansen laat in De toekomst die nooit kwam zien wat de kracht is van schrijven vanuit een duidelijke visie op - en probleemstelling bij een beoogd onderwerp, in dit geval de geschiedenis van de Sovjet-Unie en zijn opvolger het huidige Rusland.Hij ontsnapt zo aan een wijdlopig chronologisch overzicht. In een sobere schrijfstijl zet hij beknopt uiteen voor welke problemen het land op dit ... De toekomst die nooit kwam; De toekomst die nooit kwam Hoe Rusland worstelt met zijn verleden. Auteur: Marc Jansen | Uitgever: Uitgeverij Van Oorschot. Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis. 0 out of 5 ( Er zijn nog geen beoordelingen. ) De toekomst die nooit kwam: het Plan Jokinen. Erik Mattie over het Plan Jokinen. Pay as you like. woensdag 30 sep 2015, 18.00. wo 30 sep 2015, 18.00. Expo. Deel. Tweet + Deel. E-mail. De aantrekkingskracht van Amsterdam is groot. Ieder jaar komen er duizenden inwoners bij. Ze zouden nooit de gelegenheid krijgen - en dat is het wezen van dit overzicht - zich verder te ontwikkelen. Op een of andere manier zit dat het aangrijpendst in het deel waar de tentoonstelling mee opent, een galerij van zelfportretten. Het schuilt in de ogen die de toekomst in blikken, alleen zou die toekomst nooit meer komen. De toekomst die nooit kwam. Interview met futurist Marcel Bullinga in: Machina juni 2018 De toekomst maak je nooit mee - want zodra je er bent, is het simpelweg het heden. En vaak is dat heden toch een beetje anders dan we hadden gedacht. Of misschien denken we wel gewoon te veel over de toekomst… Het boek De toekomst die nooit kwam, geschreven d...

INFORMATIE

AUTEUR
Marc Jansen
DIMENSIE
7,50 MB
BESTANDSNAAM
De toekomst die nooit kwam.pdf

OMSCHRIJVING

Het Rusland van Vladimir Poetin zit met een zware erfenis. Twee wereldoorlogen, twee revoluties, een burgeroorlog,decennia van sociale experimenten en een jacht op "vijanden van het volk' hebben in nog geen veertig jaar minstens vijftig miljoen mensen het leven gekost. De Rode Utopie is nooit werkelijkheid geworden, waardoor de Russen terug blijven vallen op het verleden. Maar welk verleden? De tsarentijd of de heerschappij van de communistische leiders Lenin en Stalin? De Russisch-orthodoxe kerk heeft tsaar Nicolaas II heilig verklaard, terwijl het eeuwfeest van de revolutie in november 2017 vrijwel ongemerkt voorbijging. Poetin onthulde in Moskou een Rouwmuur voor de slachtoffers van de terreur, maar tegelijkertijd wordt massamoordenaar Stalin geëerd als de overwinnaar op nazi-Duitsland. Ruslandkenner Marc Jansen buigt zich in dit compacte en geïllustreerde boek over de vraag op welke historische feiten de Russen hun nationale identiteit bouwen, en verklaart hoe de Russische staat tegenwoordig vorm probeert te geven aan het geweld dat de twintigste eeuw kenmerkte.

Wil je het boek lezen?De toekomst die nooit kwam in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marc Jansen. Lezen De toekomst die nooit kwam Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN