Moederskinderen

Moederskinderen - Jan Fontijn | Northernlights300.org

...rekkelijke en interessante manier naar de lezer toe weet te vertalen ... Borderline en moederschap, gaat dat samen? | Mens en ... ... . Een werk dat perfect aansluit op zijn eerder verschenen 'Opgebouwd uit hetzelfde: broers en zusters in de literatuur'. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 19 aug 2017 om 20:34. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen.Er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Borderline en moederschap, gaat dat samen? Ongeveer 1 à 2% van de bevolking heeft een borderline persoonlijkheidsstoornis, een stoornis die zich kenmerkt door emotionele instabiliteit, impulsiviteit en relatieproblemen. Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart ... Moederskinderen - Jan Fontijn - 9789044639674 | Bruna.nl ... . Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten. INFORMATIE BESTANDSGROOTTE 6,72 MB BESTANDSNAAM Moederskinderen.pdf PUBLICEER DATUM februari 2019 SCHRIJVER Jan Fontijn ISBN 9789044639674 Moederskinderen | Jan Fontijn. Over moeders en zonen. Het was voor Jan Fontijn een schok van herkenning toen hij Stendhals emotionele beschrijving las over de dood van diens moeder. Het herinnerde hem aan de nauwe band die hij als kind met zijn eigen moeder had en hoe die band door haar verschrikkelijke dood werd verbroken. Moeders, kinderen, dorpen en gemeenschappen zijn gebaat bij de projecten die je steunt. Projecten die veelal gerealiseerd worden door bevlogen Nederlanders bij jou in de buurt. Dankzij donaties van jou en anderen hebben we veel projecten mogelijk gemaakt. Theodor Holman ontvangt in OBA Live Jan Fontijn over zijn boek Moederskinderen.Nelleke Noordervliet over Bernhard-Henri Levy en Thierry Baudet (en meer). Onno Blom herlas De scheepsjongens van de Bontekoe van Johan Fabricius....

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Fontijn
DIMENSIE
9,5 MB
BESTANDSNAAM
Moederskinderen.pdf

OMSCHRIJVING

Het was voor Jan Fontijn een schok van herkenning toen hij Stendhals emotionele beschrijving las over de dood van diens moeder. Het herinnerde hem aan de nauwe band die hij als kind met zijn eigen moeder had en hoe die band door haar verschrikkelijke dood werd verbroken.Deze lees- en levenservaring was voor Fontijn aanleiding op zoek te gaan naar de wijze waarop een aantal prominente mannelijke schrijvers de band met hun moeder hebben beleefd en beschreven. Helder en beknopt weet hij de hoogte- en dieptepunten van de moeder-zoonrelatie te beschrijven. Zo komen in Moederskinderen buitenlandse auteurs als Paul Léautaud, Michel Houellebecq, Charles Baudelaire, Rainer Maria Rilke, Friedrich Nietzsche, Marcel Proust en André Gide aan bod. Maar ook Nederlandstalige auteurs zijn met Gerard Reve, Herman Gorter, Jan Hanlo, Martinus Nijhoff, Frederik van Eeden, Lodewijk van Deyssel en de Belgische Maurice Gilliams goed vertegenwoordigd."Moederskinderen' noemt hij die door hem gekozen schrijvers, omdat de moederliefde of het intens verlangen daarnaar zo dominant in hun leven en werk aanwezig is. Hun relatie met hun moeder is vaak ontroerend en navrant en is voor Jan Fontijn meer dan eens aanleiding om die te verbinden met zijn eigen relatie met zijn moeder.Er zijn ook schrijvers die hun moeder nooit gekend hebben en leden onder dat gemis. Het boek sluit af met een korte schets van de wijze waarop psychiaters H.C. Halberstadt-Freud, Sigmund Freud en Georg Groddeck de relatie tussen moeder en zoon beschouwden.Jan Fontijn (1936) is neerlandicus en literatuurwetenschapper. Hij is de biograaf van Frederik van Eeden. Tot zijn omvangrijke oeuvre behoort onder andere Opgebouwd uit hetzelfde. Broers en zusters in de literatuur.

Wil je het boek lezen?Moederskinderen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Fontijn. Lezen Moederskinderen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN