De grens

De grens - Enno de Witt | Northernlights300.org

...chten. Het restaurant is gelegen in een prachtige omgeving waar u bijvoorbeeld heerlijk kunt wandelen ... Fietsen langs de Nederlandse grens, van Delfzijl naar het ... ... . Bekijkt u rustig onze mogelijkheden. Bistro | Eetcafé De Grens | Malderen - Een perfect trefpunt voor een zorgeloos avondje/namiddagje uit, maar ook de plaats voor een gezellig samenzijn. Onze gasten houden van ons eetcafé vanwege de versheid en kwaliteit van onze producten. Kom gerust langs en laat ons u overtuigen. De menukaart en suggesties zullen u aangenaam verrassen. De wetten tot vaststelling van de jurisdic ... De Grens Natuursteen en Sierbestrating | Heijen, Cuijk ... ... . De menukaart en suggesties zullen u aangenaam verrassen. De wetten tot vaststelling van de jurisdictie van Marokko over het zeegebied van Tanger (Noord-Marokko) tot Lagouira (Mauritaanse grens) werden onder luid applaus unaniem aangenomen. De gemeente Gangelt ligt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, net over de grens bij het Nederlandse Schinveld. Duitse minister van Volksgezondheid voorziet epidemie. Onze filosofie is dat eten herkenbaar, goed, eerlijk en smakelijk moet zijn. Verse producten, van goede kwaliteit , bij voorkeur uit de streek rechtstreeks van de boerderij en telers. Prijs-kwaliteit en zeker gastvrijheid staan bij ons hoog in het vaandel dus wanneer u als gast tevreden bent; is onze dag goed! De zwaarmoedigheid van de personages is misschien kenmerkend voor de Finnen, het aantal zelfmoorden ligt in de Scandinavische landen gemiddeld hoger dan in de rest van Europa. Toch is De grens niet eenduidig somber of benauwend te noemen, evenmin als het karakter van de Fin. Dat komt doordat het verlangen te leven en lief te hebben een even grote plaats krijgt toebedeeld. Welkom bij De Grens Natuursteen en Sie...

INFORMATIE

AUTEUR
Enno de Witt
DIMENSIE
11,3 MB
BESTANDSNAAM
De grens.pdf

OMSCHRIJVING

Wist u dat er ooit een Vierlandenpunt bestond? Kende u het Borkum Bevrijdingsfront? Wist u dat het Duitse Elten en Tüddern een tijd lang binnen de Nederlandse grenzen lagen? En dat smokkelen en strandjutten ooit lucratieve bezigheden waren – en soms nog steeds zijn?In 2013 bestaat Nederland onder de vorsten van Oranje tweehonderd jaar. Het had niet meteen de grenzen die het nu heeft. Belangrijkste verschil is dat Nederland en België toen een eenheid vormden. Maar ook de grenzen met Duitsland en met de zee zijn in die tweehonderd jaar niet dezelfde gebleven, en veranderen nog steeds. Dit boek vertelt het verhaal van de Nederlandse grens. Het volgt de randen van ons land, en bevat de verrassendste wetenswaardigheden uit onze grensregio’s. Het vormde de inspiratie voor de VPRO-serie De grens, gepresenteerd door Tommy Wieringa.

Wil je het boek lezen?De grens in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Enno de Witt. Lezen De grens Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN