Anna Sjoerdina

Anna Sjoerdina - Lydia Lippens | Northernlights300.org

...log en vrede) Erik Schaap Walraven van Hall (Historische biografieën) Woo Tzu Het Grote Werk (Oorlog en vrede) De naam "Anna Sjoerdina" klink me bekend in de oren ... Canadalaan ... . Hij lag hiermee in de Oude haven van Vlaardingen. Ik heb het te kort meegemaakt om verder te weten waar hij met die tjalk naar toe gegaan is. Als ik terug denk zal hij eind 70er jaren vertrokken zijn. grt Wim wijlen JOHAN LOURENS N. B. en ANNA SJOERDINA VAN DER WEY huwde Batavia 23 Dec. 1926 JOIIANNA HENRIETTE MARIE PO O L, geb. Mr. Cornelis 22 October Igoo, dr. van G ERARDUS JACOBUS P. lid Algem. Rekenkamer te Batavia en HENRIETTE MARIE MEYL,L. ... BoekenRoute - geschiedenis ... . 1926 JOIIANNA HENRIETTE MARIE PO O L, geb. Mr. Cornelis 22 October Igoo, dr. van G ERARDUS JACOBUS P. lid Algem. Rekenkamer te Batavia en HENRIETTE MARIE MEYL,L. SCHAFT, DOUWE GEERT VAN DER-, geb. Leeuwarden, fuselier Algem. Depot, .f Mil. Hosp. Welt. (Batavia) 2 ... Boeken van Lydia Lippens, auteur van Anna Sjoerdina Voor de prettige samenwerking bij de voorbereiding van de uitgave van mijn boek ANNA SJOERDINA. Tekst en afbeeldingen zijn vakkundig samengevoegd tot één geheel en over het resultaat ben ik zeer tevreden. Antwoord van Booxstore op 18-05-'20. In de periode van 27 april 1905 tot 1907 was hier een tehuis voor kinderen onder leiding van de dames Anna Snellen en Hendrika Wilhelmina van Raalten. De volgende bewoners kwamen op 6 mei 1907 en waren het gezin van Johan Laurens Nering Bögel (1863-1924) en Anna Sjoerdina van der Weij (1866-1948), ze hadden twee zonen en een dochter. Sjoerdina Hinderika Schreuder 1847 Sjoerdina Hinderika Schreuder in Netherlands, Civil Births, 1811-1915 Sjoerdina Hinderika Schreuder was born on month day 1847, at birth place , to Klaas Schreuder and Grietje Kristiaans Kok . Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Samen zijn ze goed voor een aanbod van 6,7 miljoen titels. Op zoek naar artikelen van Mosae Verbo? Artikelen van Mosae Verbo koop je eenvoudig online bij bol.com Snel in huis Veelal gratis verzonden Sjoerdtje Lycklama a Nijeholt is geboren op 19 mei 1835 in Bolsward, dochter van Hector Jacob Lycklama a Nijeholt en Ina Petronella de Kok. Zij is op 16 augustus 1864 getrouwd met Tjeerd van der Wey, ze kregen 4 kinderen. Zij is overleden op 25 oktober 1898 in Bolsward. Deze informatie is onderdeel van van op Genealogie Online. Anna Sjoerdina Lydia Lippens. 20, 00. Martin Bormann Emerson Vermaat. 18, 95. Spanjes wankele troon Adrian... 24, 95. IN 10 STAPPEN BETER IN... Mark Verhijde. 17, 50. Dat is kunst Peter Piket. 39, 59. De oorsprong van taal Sverker... 26, 99. Walraven van Hall Erik Schaap. 21, 95. Brouwerijen van Lier Francis De... 24, 95 "alsof het nog gewoon ......

INFORMATIE

AUTEUR
Lydia Lippens
DIMENSIE
11,34 MB
BESTANDSNAAM
Anna Sjoerdina.pdf

OMSCHRIJVING

Lydia Lippens (1947) werkte de Universiteitsbibliotheek Maastricht. Na haar pensionering is zij zich nog meer dan eerder bezig gaan houden met de natuur; vooral vogels en planten hebben haar belangstelling. Ook fotografeert ze graag. Tijdens een bezoek aan haar dochter Marjolein die in Amsterdam op een tot woning verbouwde tjalk woonde, raakte Lydia geïnteresseerd in de geschiedenis van dit historische schip.Hoe is een tjalk uit 1910 met de mooie naam ANNA SJOERDINA als woonschip in Amsterdam terecht gekomen? Naar wie is het schip vernoemd? Wat is haar geschiedenis? Zo begon de zoektocht naar de geschiedenis van de ANNA SJOERDINA die oorspronkelijk in Groningen als zeilend vrachtschip is gebouwd en pas na de Tweede Wereldoorlog overging op de motor. Echter door de toenemende industrialisatie, motorisering en schaalvergroting in de Nederlandse binnenvaart bleek het schip uiteindelijk toch te klein om zich economisch te kunnen handhaven en werd zij afgedankt. Veel van die schepen kwamen na de Tweede Wereldoorlog op de schroothoop terecht. Ook werden veel van deze afgedankte vaartuigen tijdens de naoorlogse woningnood gekocht door particulieren en omgebouwd tot woonschip. Zo ook de ANNA SJOERDINA. Voor woonbootbewoners volgde daarna een periode van strijd voor erkenning van hun woonvorm. Wonen op het water moest gelijk zijn aan wonen op de wal. Deze geschiedenis gaat over een bijna vergeten wereld waar zeilschepen eeuwenlang het belangrijkste vervoer verzorgden en een dagelijks beeld waren in de vaarten, rivieren en steden. Het verhaal van de ANNA SJOERDINA staat ook symbool voor de vele zelfstandige schippers die met hun gezin en trots op hun traditionele ambacht het zeilen hebben volgehouden tot het echt niet meer ging.

Wil je het boek lezen?Anna Sjoerdina in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lydia Lippens. Lezen Anna Sjoerdina Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN