Vrouwen Van Babylon

Vrouwen Van Babylon - Stol, M. | Northernlights300.org

... beviel me wel, en daarom was mijn keus gemaakt ... HANGENDE TUINEN VAN BABYLON - Wereldwonderen ... . Er is dus reden om in de hoer Babylon een van God afvallig godsdienstig systeem te zien, namelijk de afvallige christenheid van de eindtijd. b) Een gelijke aankondiging De hoer (Op. 17:1) en de bruid, de vrouw van het Lam (Op. 21:9) worden elk aangekondigd door een van de zeven engelen ... HANGENDE TUINEN VAN BABYLON. De hangende tuinen van Babylon zouden hebben gestaan in de buurt van wat tegenwoordig Bagdad in Irak is. Ze zijn volgens de verhalen in opdracht van d ... Vrouwen van Babylon - Bibliotheek.nl ... . Ze zijn volgens de verhalen in opdracht van de koning gebouwd voor 1 van zijn vrouwen die niet kon wennen aan het leven in de grote stad Babylon. Vrouwen van Babylon van Marten Stol voor €35.00 - Zangeressen, weefsters, nonnen, huisvrouwen, hogepriesteressen in Mesopotamië - zij en vele anderen trekken in dit boek voorbij, elk met eigen zorgen. Hun klachten verwoord in brieven: over geldgebrek of een dreigende echtscheiding. En de wetboeken laten merken... Ruïnes van Babylon. Net als Jesaja spreekt over de verwoesting van Babel, spreekt hij ook een profetie uit over de ondergang van Babylon in de eindtijd: Jesaja 47:10-11 "Uw wijsheid en uw kennis zijn het, die u verleid hebben, zodat gij bij uzelf zei: Ik ben het en niemand anders. Daarom brengt hij na de verovering van Jeruzalem eerst Jehovah's ark van het verbond daarheen. Hij wil ook een tempel bouwen om de ark daarin te zetten. Als David ouder wordt, maakt hij een grote fout. Hij weet dat het verkeerd is om iets te nemen wat van een ander is. Maar op een avond ziet hij vanaf het dak van zijn paleis een heel mooie vrouw. Babylonië was in de Oudheid een belangrijk land in Mesopotamië.De hoofdstad van dit land was Babylon, een grote en machtige stad waar veel resten van zijn gevonden.Lange tijd had Babylon geen macht, en werd het veroverd door andere landen, maar twee keer is Babylonië flink uitgebreid, onder Hammurabi en in het Nieuw-Babylonische Rijk. De 'kerk' werd van vrouw tot een hoer, een overspelige vrouw, die God en Zijn Woord inruilde voor rijkdom, macht en afgoderij. Het ergste wat zij deed: zij maakte zich schuldig aan het vergieten van rechtvaardig bloed, van zowel Joden als ware gelovigen....

INFORMATIE

AUTEUR
Stol, M.
DIMENSIE
10,69 MB
BESTANDSNAAM
Vrouwen Van Babylon.pdf

OMSCHRIJVING

Zangeressen, weefsters, nonnen, huisvrouwen, hogepriesteressen in Mesopotamië - zij en vele anderen trekken in dit boek voorbij, elk met eigen zorgen. Hun klachten verwoord in brieven: over geldgebrek of een dreigende echtscheiding. En de wetboeken laten merken hoe mannen over hen dachten... Is er sindsdien iets veranderd in het Midden-Oosten?In dit boek wordt dit alles besproken - en veel meer: kinderen, gezondheid, opmaak, godsdienstige taken, voorspellende gaven, ondernemende dames, heksen. Voor het eerst een compleet boek hierover, met ongehoord rijke informatie en vlot geschreven. Alles wat u altijd al wilde weten. Met illustraties.Dr. Marten Stol was hoogleraar Assyriologie aan de Vrije Universiteit en is tegenwoordig verbonden aan het Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten. Hij heeft tal van boeken en publicaties op zijn naam staan.

Wil je het boek lezen?Vrouwen Van Babylon in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stol, M.. Lezen Vrouwen Van Babylon Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN