Verstandelijke beperking & Agressie

Verstandelijke beperking & Agressie - none | Northernlights300.org

...grijk dat mensen met een verstandelijke beperking betrokken worden bij de situatie ... De oorzaak van gedrag bij verstandelijk beperkten | Mijn ... ... . Met duidelijke, concrete en zichtbare informatie uitleggen wat er aan de hand is en wat er gaat gebeuren, zoals gebruik maken van lichaamstaalcommunicatie, foto's en pictogrammen. Als iemand met een verstandelijke beperking zich ongewenst of zelfs agressief gedraagt, is daar een oorzaak voor. Wie de cliënt centraal stelt, kijkt naar die achterliggende oorzaak en ontdekt vaak dat sprake is van onvermogen om aan te geven wat iemand wil of juist niet wil. Agressie van alle kanten bekeken door Em. prof dr. Anton Došen. Agressief en ze ... Boosheid en agressie bij bewoners van een VB-instelling ... ... . Agressie van alle kanten bekeken door Em. prof dr. Anton Došen. Agressief en zelfbeschadigend gedrag komt bij mensen met een verstandelijke beperking en ASS veel vaker voor (bij 20% van de populatie) dan bij mensen met een gewone ontwikkeling. In het boek "Verstandelijke beperking & Agressie" wordt naar deze oorzaken gekeken en leert men hoe zij deze situaties zo goed mogelijk kunnen voorkomen. Bovendien wordt dieper ingegaan op de manier waarop men kan reageren wanneer de patiënt agressief wordt, zodat de gevolgen hiervan zo veel mogelijk beperkt kunnen worden. Problematisch gedrag komt relatief veel voor bij mensen met een ernstige verstandelijke beperking. Dit gedrag kan zich uiten op verschillende manieren en in verschillende gradaties. Wat zijn de mogelijke oorzaken, hoe uit dit gedrag zich, hoe herken je het, hoe kun het voorkomen en wat is een effectieve manier om hier mee om te gaan. Wanneer agressie van een cliënt leidt tot veelvuldige inzet van vrijheidsbeperkende maatregelen kan dit leiden tot ernstige deprivatie. casus. ... Een verstandelijke beperking, Prader-Willi én diabetes; een combinatie die tot problemen bij een cliënt kan leiden, bijvoorbeeld skinpicking. Ik werk met extreem agressieve mensen met een verstandelijke beperking Toen ik ingewerkt werd, vroeg ik me af waar ik in godsnaam was beland. door Anoniem ; zoals verteld aan Esmee Schenck De Jong...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
6,87 MB
BESTANDSNAAM
Verstandelijke beperking & Agressie.pdf

OMSCHRIJVING

Agressie is bij mensen met een verstandelijke beperking niet wat het lijkt. Interessanter is te kijken waar dit gedrag vandaan komt, en dat doen we dan ook uitgebreid in de ervaringsverhalen in deze bundel. Uiteindelijk gaat het om anders leren kijken naar de noodkreet van cliënten, waarvoor je in deze uitgave ook verwijzingen naar relevante literatuur of methodes vindt. Als je meer kennis hebt van hoe stress ontstaat, wat dit doet met jou en je cliënt, heb je al veel gewonnen. Deze kennis in combinatie met een warm contact en goed kijken naar wat iemand nodig heeft, prettig vindt of juist vervelend, helpt problematisch gedrag voorkomen.Zorgprofessionals uit de verstandelijk gehandicaptenzorg vertellen over:• Aanjagers van stress en agressief gedrag.• Het herkennen en bewust worden van vroege signalen van spanningsopbouw bij jezelf en cliënten.• Werken aan een leven zonder criminaliteit en geweld voor mensen met een licht verstandelijke beperking.• Doorbreken van probleemgedrag bij mensen met een ernstige meervoudige beperking en/of autisme.• Inwerken van collega's bij cliënten met moeilijke gedrag.• Nazorg en opvang na agressie.• Technologische hulpmiddelen die spanning helpen signaleren en controleren.

Wil je het boek lezen?Verstandelijke beperking & Agressie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Verstandelijke beperking & Agressie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN