De geschiedenis van China in een notendop

De geschiedenis van China in een notendop - J.L.G. van Oudheusden | Northernlights300.org

...havingen ter wereld, met een ononderbroken ontwikkeling van prehistorie tot heden ... De hedendaagse Chinese geschiedenis in een notendop ... ... . Zelf spreken de Chinezen graag van '5000 jaar geschiedenis en 7000 jaar cultuur' (wuqian nian de lishi, qiqian nian de wenhua, 五千年的歷史,七千年的文化), waarbij zij hun ... Ik heb net "De geschiedenis van Nederland in een notendop" gelezen en ben er zeker over te spreken. Het is heel toegankelijk geschreven en vooral de hoofdstukjes tot en met de 18e eeuw vond ik heel boeiend. Iets minder vond ik het laatste hoofdstuk (1870 - 2003) ... Auteur: J. van Oudh ... bol.com | De Wereldgeschiedenis In Een Notendop, J. Van ... ... . Iets minder vond ik het laatste hoofdstuk (1870 - 2003) ... Auteur: J. van Oudheusden, Prijs: € 10,00, ISBN/ISBN13: 9789035132993, Categorie: Boek, De snelle economische opgang van China brengt vele pennen in beweging. Die op... De geschiedenis van Thailand in een notendop. De geschiedenis van Thailand gaat terug naar de 7 e eeuw. In die tijd trokken de Thai vanuit het noorden naar Laos en Noord Thailand. Deze streken werden destijds bewoond door verschillende volkeren. Vanaf de 8 e eeuw tot de 13 e eeuw werd een groot deel van het huidige Thailand gedomineerd door het ... De geschiedenis van China in een notendop | ISBN 9789035132993 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De Wereldgeschiedenis In Ee...

INFORMATIE

AUTEUR
J.L.G. van Oudheusden
DIMENSIE
6,18 MB
BESTANDSNAAM
De geschiedenis van China in een notendop.pdf

OMSCHRIJVING

De snelle economische opkomst van China brengt vele pennen in beweging. Die opkomst wekt verbazing, alsof het land altijd een achterstand had op de rest van de wereld. De geschiedneis leert echter dat China eeuwenlang vooropliep op het Westen. Vindingen als papier, buskruit en boekdrukkunst, producten van zijde en porselein wekten bewondering en werden gekopieerd. In de achttiende eeuw gold het ordelijke keizerrijk China bijna Europese opinieleiders zelfs als modelstaat. Daarna begon China achter te lopen, en binnen een eeuw was het reusachtige land de speelbal van het Westen en van Japan. Na decennia van machtswisseling, chaos en falende experimenten volgde eind twintigste eeuw een flink herstel. China is nu kandidaat voor een hoofdrol in de internationale politiek. Het lijkt daarmee de draad van zijn verleden weer op te pakken.DE GESCHIEDENIS VAN CHINA IN EEN NOTENDOP geeft een vlot geschreven overzicht van de vele bewogen eeuwen van het 'Rijk van het Midden'. Ook actuele discussies zoals die rond de situatie van de mensenrechten of de kwestie-Tibet worden van de noodzakelijke historische achtergrondinformatie voorzien.

Wil je het boek lezen?De geschiedenis van China in een notendop in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.L.G. van Oudheusden. Lezen De geschiedenis van China in een notendop Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN