Jesaja

Jesaja - Buitink, M.A. | Northernlights300.org

... een deel van Jesaja pas in de laatste eeuw voor Christus werd ingevoegd ... Jesaja - Wikikids ... . Oude Testament | Jesaja. Kernpunten. Doel: Het volk van Juda oproepen tot terugkeer naar God en te vertellen van Gods redding door de Messias.; Schrijver: De profeet Jesaja, zoon van Amos.; Datering: De gebeurtenissen uit de hoofdstukken 1 t/m 39 vonden plaats tijdens Jesaja's dienst voor God en werden dus waarschijnlijk geschreven rond 700 vóór Christus De hoofdstukken 40 t/m 66 zijn ... Jesaja (Hardcover). Deze reeks bijbelcommentaren slaat een brug tuss ... Jesaja (profeet) - Wikipedia ... ... Jesaja (Hardcover). Deze reeks bijbelcommentaren slaat een brug tussen de oorspronkelijke betekenis van de bijbeltekst en de huidige situatie. Naast de... Het boek Jesaja behoort tot de profetische literatuur van het Oude Testament. Alleen al door zijn omvang is het boek Jesaja een moeilijk toegankelijk geschrift. Bovendien wisselen decors en verhaaltijden elkaar op onverwachte wijzen af, worden verschillende rollen in almaar nieuwe vormgevingen neergezet, en duikt de profetenfiguur in diverse gedaanten op in het boek....

INFORMATIE

AUTEUR
Buitink, M.A.
DIMENSIE
12,5 MB
BESTANDSNAAM
Jesaja.pdf

OMSCHRIJVING

Deze reeks bijbelcommentaren slaat een brug tussen de oorspronkelijke betekenis van de bijbeltekst en de huidige situatie. Naast de historische achtergrond, de literaire opbouw en het theologisch belang van de grotere gehelen worden voor elk vers de specifieke problemen behandeld. De lezer krijgt veel uitleg bij de verschillende gangbare vertalingen in het Nederlands, maar de schrijvers gaan zelf uit van de Hebreeuwse of Arameese tekst. De reeks is gericht op kringleiders, godsdienstleerkrachen en iedereen die een bijbelstudie, een les of preek voorbereidt, in het bijzonder degenen die de Bijbel als door God geopenbaard en daarom betrouwbaar en gezaghebbend willen beschouwen. De redactieraad van De Brug bestaat uit dr. W. Gugler, dr. H. Lalleman-de Winkel, prof.drs. J.P. Lettinga, dr. G.W. Lorein en dr. E. van Staalduine-Sulman.

Wil je het boek lezen?Jesaja in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Buitink, M.A.. Lezen Jesaja Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN