De populist

De populist - Hans Münstermann | Northernlights300.org

... - eerste agent; Willy Ruys - Rover; Jan Verkoren - de boekhandelaar; Frans Vasen - tweede agent Boekrecensie 'De populist' 'De populist' roept de gangbare 'wat zou er gebeurd zijn als'-vragen op - al laat Carter Hett die wijselijk onbeantwoord (vier sterren) Dat de herstelbetalingen na de Eerste Wereldoorlog ontwrichtend hebben gewerkt voor Duitsland, trekt de Amerikaanse historicus Benjamin Carter Hett in twijfel ... 'De populist' roept de gangbare 'wat zou er gebeurd zijn ... ... . De populist laat zien hoe kwetsbaar een democratie is in handen van mensen die er zonder respect mee omgaan. Benjamin Carter Hett (1965) is een van de bekendste historici van Amerika. Hij is verbonden aan New York University en gespecialiseerd in de geschiedenis van Duitsland. Populisten claimen namens het volk te spreken en zetten zich af tegen 'de elite'. Tot zover kan iedereen het eens zijn over deze politieke ... bol.com | De populist, Hans Münstermann | 9789462971400 ... ... . De populist laat zien hoe kwetsbaar een democratie is in handen van mensen die er zonder respect mee omgaan. Benjamin Carter Hett (1965) is een van de bekendste historici van Amerika. Hij is verbonden aan New York University en gespecialiseerd in de geschiedenis van Duitsland. Populisten claimen namens het volk te spreken en zetten zich af tegen 'de elite'. Tot zover kan iedereen het eens zijn over deze politieke stijl. Toch is er veel onenigheid over welke politici populisten zijn, en welke verkiezingen wel door populisten zijn gewonnen en welke niet. Daarom: het populisme onder de loep, te beginnen bij de Bijbel. De dag van de verkiezingen wordt de dag des oordeels.DE POPULIST is een scherpe satire die op de huid van de tijd is geschreven.Münstermann beschrijft in zijn veelstemmige roman de ophef rondom een populistische beweging, geïnspireerd op de handel en wandel van Thierry Baudet, Geert Wilders en Pim Fortuyn.DE POPULIST is een speels en virtuoos geschreven roman die veel stof voor discussie bevat. Een populist is dan iemand die de kiezer misleidt. Hij maakt gebruik van populaire slogans en zegt wat het volk horen wil. Populistische bewegingen ontstaan als grote groepen mensen in de samenleving zich machteloos en ongehoord voelen. DE POPULIST is een scherpe satire die op de huid van de tijd is geschreven. Münstermann beschrijft in zijn veelstemmige roman de ophef rondom een populistische beweging, geïnspireerd op de handel en wandel van Thierry Baudet, Geert Wilders en Pim Fortuyn. DE POPULIST is een speels en virtuoos geschreven roman die veel stof voor discussie bevat....

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Münstermann
DIMENSIE
12,59 MB
BESTANDSNAAM
De populist.pdf

OMSCHRIJVING

Schrijfster Anita Koetsier mag als fly on the wall mee met de verkiezingscampagne van James Moreau, de nieuwe leider van een rechtse splinterpartij. Met een zeer simpel programma schiet hij als een komeet omhoog in de peilingen. Wat spreekt de mensen zo aan in het verhaal van deze jonge, knappe politicus? Hij mobiliseert krachten, maar ook tegenkrachten. Moreau is geliefd, gevreesd én gehaat. De dag van de verkiezingen wordt de dag des oordeels. DE POPULIST is een speelse, veelstemmige en virtuoos geschreven satirische roman die veel stof voor discussie bevat.

Wil je het boek lezen?De populist in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Münstermann. Lezen De populist Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN