Het Universum van Amsterdam

Het Universum van Amsterdam - Alice Taatgen | Northernlights300.org

...nachtige zomervakantiedagen lenen zich uitstekend voor museumuitjes met de kinderen ... Universum van Amsterdam - Stichting Academisch Erfgoed ... . Zo dompelden mijn kinderen en ik ons afgelopen dinsdag onder in het Universum van Amsterdam, de tentoonstelling over cartografie in het Koninklijk Paleis op de Dam. Het Universum van Amsterdam Schatten uit de Gouden Eeuw van de cartografie. Auteur: Alice Taatgen | Uitgever: Waanders Uitgevers. Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis. 0 out of 5 ( Er zijn nog geen beoordelingen. ) Van 28 juni t/m 19 september 2019 ... USC, where sports meet ... . 0 out of 5 ( Er zijn nog geen beoordelingen. ) Van 28 juni t/m 19 september 2019 was in het Koninklijk Paleis in Amsterdam de tentoonstelling 'Het Universum van Amsterdam - Schatten uit de Gouden Eeuw van de cartografie' te bewonderen. De tentoonstelling toonde kaarten en atlassen die in de zeventiende en achttiende eeuw in Amsterdam zijn vervaardigd. Het Universum van Amsterdam (Hardcover). De grootste kaarten ter wereld liggen in de vloer van de Burgerzaal, in het hart van het Koninklijk Paleis... Het boek Het Universum van Amsterdam, geschreven door Alice Taatgen, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Studenten, medewerkers van Hoger Onderwijs en ook buurtbewoners kunnen bij het USC terecht voor fitness en andere sporten. Maar ook voor zorg en zaalhuur. Ze zijn een essentieel onderdeel van het concept van architect Jacob van Campen voor dit gebouw, het voormalige stadhuis van Amsterdam. Hij ontwierp het imposante stadhuis als universum in het klein. De spectaculaire vloerkaarten zijn vandaag de dag nog steeds een geliefd onderdeel van een bezoek aan het Paleis. Gouden Eeuw van de cartografie Ze zijn een essentieel onderdeel van het concept van architect Jacob van Campen voor dit gebouw, het voormalige stadhuis van Amsterdam. Hij ontwierp het imposante stadhuis als universum in het klein. De spectaculaire vloerkaarten zijn een geliefd onderdeel van een bezoek aan het Paleis. De vloerkaarten zijn de allergrootste kaarten ooit gemaakt. Bekijk ...

INFORMATIE

AUTEUR
Alice Taatgen
DIMENSIE
12,63 MB
BESTANDSNAAM
Het Universum van Amsterdam.pdf

OMSCHRIJVING

De grootste kaarten ter wereld liggen in de vloer van de Burgerzaal, in het hart van het Koninklijk Paleis Amsterdam. De drie ronde mozaïeken hebben elk een diameter van ruim zes meter en laten de wereld en de sterrenhemel zien. Ze zijn tot op de dag van vandaag een beeldbepalend en geliefd onderdeel van het majestueuze gebouw, dat in het midden van de zeventiende eeuw als stadhuis van Amsterdam werd gebouwd. Op dat moment was de stad het belangrijkste centrum voor cartografie ter wereld. De prominente plaats van de vloerkaarten is daar direct aan gerelateerd. Deze publicatie belicht de geschiedenis van deze unieke kaarten en vertelt het verhaal van de bloeiende cartografie in Amsterdam in de zeventiende en achttiende eeuw.

Wil je het boek lezen?Het Universum van Amsterdam in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alice Taatgen. Lezen Het Universum van Amsterdam Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN