Een weg ten leven

Een weg ten leven - Anselm Grün | Northernlights300.org

...Leven met Christus. Een weg (om) te gaan Sibiu-lezing, Spiritualiteit, 30 maart 2007 Katholieke Vereniging voor Oecumene, Den Bosch Hanneke Arts-Honselaar Allereerst hartelijk dank voor de uitnodiging vandaag samen na te denken over één van de subthema's van Sibiu, 'Spiritualiteit' ... De Orde van het Heilig Graf - Een weg ten leven in ... ... . Kiezen, een tocht door de woestijn, een weg ten leven (2006) Gegevens sfx "/> Tijd door het jaar. Hits: 1995 21 Geschreven: 26 aug 2006 De lezingen van vandaag maken duidelijk dat kiezen een essentieel onderdeel is van het leven. In de huidige tijd valt er heel wat te kiezen. Er valt ... Ik weet niet wat ik wil met mijn leven. Als dit de gedachte is die door jouw hoofd gaat, als je je verloren voelt, als je het gevoel hebt dat de kant die je opgaat totaal betekenisloos is, lees dan alsjeblieft verder. In fe ... Persoonlijke geloofsverdieping en gezamenlijk ... ... . In de huidige tijd valt er heel wat te kiezen. Er valt ... Ik weet niet wat ik wil met mijn leven. Als dit de gedachte is die door jouw hoofd gaat, als je je verloren voelt, als je het gevoel hebt dat de kant die je opgaat totaal betekenisloos is, lees dan alsjeblieft verder. In feite lijkt geen enkel pad dat je zou kunnen kiezen betekenis te hebben en je bent wanhopig om na talloze mislukte pogingen een verandering aan te brengen om dat gevoel weg te ......

INFORMATIE

AUTEUR
Anselm Grün
DIMENSIE
6,64 MB
BESTANDSNAAM
Een weg ten leven.pdf

OMSCHRIJVING

Anselm Grün & Franck PloumEen weg ten levenBezinning op de lijdensweg van JezusAl eeuwen herkennen mensen in het lijden van Jezus hun eigen leven of de levenssituatie van hun volk. Die herkenning heeft geleid tot een aantal tradities, waaronder het lopen van de kruiswegstaties, stil staan bij de Zeven laatste woorden en mediteren bij de kruiswonden van Jezus. Voor dit unieke boek zijn deze drie tradities bij elkaar gebracht en schreven Anselm Grün en Franck Ploum ieder 25 bezinnende teksten. Anselm Grün belicht de kruiswegstaties, de kruiswoorden en de kruiswonden vanuit persoonlijke en psychologische aspecten. Franck Ploum verbindt ze met maatschappelijke en mondiale thema's. Het boek sluit af met de verrijzenis, de weg van Jezus is immers een weg ten leven.De teksten in combinatie met prachtige afbeeldingen van de kruisweg door Jan Toorop maken dit boek tot een unieke uitgave die zeer geschikt is voor persoonlijke bezinning, maar ook in groepen gebruikt kan worden.Anselm Grün (1945) is monnik in de benedictijner abdij van Münsterschwarzach. Hij is een alom gewaardeerd zielzorger, schrijver en docent. Met zijn talrijke optredens, lezingen en boeken bereikt hij wereldwijd miljoenen mensen.Franck Ploum (1968) is theoloog. Hij is verbonden aan de Ekklesia Breda en het leerhuis Zinsverband en werkzaam voor de Congregatie van de Broeders van Huijbergen. Hij publiceert over bijbelse thema's vanuit politiek en maatschappelijk perspectief.

Wil je het boek lezen?Een weg ten leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anselm Grün. Lezen Een weg ten leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN