Over Het Doppen Van Bonen

Over Het Doppen Van Bonen - Wieslaw Mysliwski | Northernlights300.org

...n een terrein met vakantiehuisje. Recensie: Over het doppen van bonen (2009), Wieslaw Mysliwski 'Of misschien is alles herinnering ... Over het doppen van bonen by Wiesław Myśliwski ... .' Indrukwekkende monoloog van bijna vierhonderd bladzijden van een beheerder van een bungalow park, die in stille tijden, als er weinig mensen zijn, bordjes schildert voor de graven die verspreid in het bos liggen. Over het doppen van bonen is één lange monoloog waarin kort samengevat de hoofdpersoon vertelt over een onbezorgde kindertijd op het Poolse platteland die abrupt eindigt door de Tweede Wereldoorlog, zijn omzwervingen bij de partizanen, zijn opleiding tot en zijn werk als elektricien, zijn jaren in West-Europa als saxofonist en tenslotte zijn terugkeer naar de plek waar vroeger zijn dorp stond. Iets gelijkaardigs gebeurt er ook in 'Over het doppen van bonen'. Terwijl de gastheer en zijn gast samen bonen zitten te doppen, ... Over het doppen van bonen van Wieslaw Mysliwski | Boek en ... ... . Iets gelijkaardigs gebeurt er ook in 'Over het doppen van bonen'. Terwijl de gastheer en zijn gast samen bonen zitten te doppen, vertelt de oude man zijn melancholische levensverhaal aan zijn toehoorder. Hij vangt aan bij zijn onbezorgde kindertijd op het Poolse platteland, die helaas ruw beëindigd werd door de Tweede Wereldoorlog. Zijn vijfde roman Over het doppen van bonen won twee jaar geleden de Nike, de belangrijkste literaire prijs in Polen, die werd ingesteld in 1996 - toen won Mysliwski hem ook. De laatste schrijver uit de negentiende eeuw, is een ander epitheton dat hem is toegedicht, vanwege de brede golfslag van zijn proza. Deze laatste vertaling van zijn hand beveelt Karol Lesman u warm aan. Hieronder zijn brief de eerste pagina van Over het doppen van bonen. Geachte lezer, U vraagt hoe het toch komt dat als Wieslaw Mysliwski zo'n goede schrijver is (en dat is hij!), er in Nederland nog helemaal niets van hem is vertaald. Over het doppen van bonen 5 oktober 2013, 0:00. Wies¿aw Mysliwski Naar verluidt heeft vertaler Karol Lesman jarenlang bij Nederlandse uitgevers geleurd met het werk van Wieslaw Mysliwski (Dwikozy ... Wiesław Myśliwski (Dwikozy, 25 maart 1932) is een Pools schrijver.In zijn romans en toneelstukken concentreert Myśliwski zich op het leven op het Poolse platteland. Hij heeft twee keer de Poolse Nike-literatuurprijs gewonnen, voor Widnokrąg (1996) en Traktat o łuskaniu fasoli (2006). Zijn roman Kamień na kamieniu won in 2012 de Best Translated Book Award, een Amerikaanse prijs voor ... Over het doppen van bonen is een imposant episch panorama, dat tegelijk de geschiedenis is van de mensen in de twintigste eeuw. Wieslaw Mysliwski (1932) is een van de grootste levende Poolse schrijvers. Zijn romans, waarin hij vaak getuigt van het verdwijnende boerenleven, hebben een universele betekenis. Over het doppen van bonen. Wieslaw Mysliwski - Paperback / softback - 384 pagina...

INFORMATIE

AUTEUR
Wieslaw Mysliwski
DIMENSIE
9,74 MB
BESTANDSNAAM
Over Het Doppen Van Bonen.pdf

OMSCHRIJVING

De beheerder van een terrein met vakantiehuisjes ontvangt een onverwachte bezoeker, die bonen bij hem koopt. Terwijl ze die samen doppen, vertelt hij hem het verhaal van zijn leven. De onbezorgde kindertijd op het Poolse platteland, ruw beëindigd door de Tweede Wereldoorlog, zijn opleiding tot elektricien, zijn jaren in West-Europa als saxofonist, zijn werk ten slotte als huisjesbeheerder op de plek waar vroeger zijn dorp stond en waar zijn familie vermoord werd. Vol melancholie én met humor vertelt hij in een onophoudelijke monoloog over het lot en het toeval. Over het doppen van bonen is een imposant episch panorama, dat tegelijk de geschiedenis is van de mensen in de twintigste eeuw.

Wil je het boek lezen?Over Het Doppen Van Bonen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wieslaw Mysliwski. Lezen Over Het Doppen Van Bonen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN