Met lege handen ging ik slapen, met een gedicht werd ik wakker

Met lege handen ging ik slapen, met een gedicht werd ik wakker - Walter Palm | Northernlights300.org

...r huis. Ik doe ook veel TEKST: VIVIEN BROEKMAN BEELD: BEN VAN DUIN ... Moet Ik Gaan Met Lege Handen Tekst - betweenspeak.com ... . Zo mooi om te. Hoe je dat doet, met lege handen staan. Of blijven. Moet gaan, ik kan niet kiezen uit al 5 maart 2008. gedicht (nr. 3511): De laatste brief. De wereld scheen vol lichtere geluiden En een soldaat sliep op zijn overjas Hij droomde lachend dat het vrede was Omdat in zijn droom een klok ging luiden. Er viel een vogel die geen vogel was Niet ver van hem tussen de kruiden En hij werd niet meer wakker want het gras Werd rood, een ieder weet wat dat ... Ik kom tot U met lege handen, en heb niets voor U o, Heer, dac ... Walter Palm NL ... ... Ik kom tot U met lege handen, en heb niets voor U o, Heer, dacht het zelf te kunnen, maar nu weet ik het weer. Wilt u mij bij de hand nemen en leiden over Uw wegen, wandelen met U dat is alleen maar een zegen. lege handen. wat ik koester valt uit mijn handen wat achterblijft is een wond ik rijg de leegte als kralen aan een ketting vorm kleur noch getal zijn van belang het onbeschreven blad stroomt dicht met donkerblauwe dolende woorden mijn onvaste hand schrijft met het verborgen hart van een kind. Schrijver: J.Bakx, 7 jan. 2018 Geplaatst in de ... Ik kom met lege handen en zoek een arme stal, mijn koude hart zal branden als ik Hem vinden zal. De engel vertelde dat 't kind op mij wacht een licht in het duister, mijn hoop in de nacht. Ik zoek langs alle paden van glans en overvloed, en bomen zwaarbeladen ontnemen mij de moed. Ik hoor de kerstverhalen de wereld zingt haar lied. 4,0 met 1 stemmen 46 ... 4,0 met 2 stemmen 49...r lichaam gekist is neergedaald heeft mijn hart het einde van een marathon gehaald. Ik wilde weer beter slapen en heb het zo gelaten. om een zorgeloos hart te geven en het mijne te verweven. We hebben altijd van elkaar g......

INFORMATIE

AUTEUR
Walter Palm
DIMENSIE
4,6 MB
BESTANDSNAAM
Met lege handen ging ik slapen, met een gedicht werd ik wakker.pdf

OMSCHRIJVING

Walter Palm schrijft gedichten in het Papiaments, het Engels en het Nederlands. De eerste uitgave van Met lege handen ging ik slapen, met een gedicht werd ik wakker bundelde bijna honderd Nederlandstalige gedichten. Deze editie uit 2018 is uitgebreid met een selectie uit zijn Engelstalige gedichtenbundel Winds of Words en uit de Papiamentstalige poëziealbum Un boka di poesia. De Papiamentstalige gedichten zijn voor deze heruitgave door de auteur vertaald in het Nederlands. Nieuw zijn ook vier Engelstalige gedichten die niet eerder in boekvorm zijn gepubliceerd, en een inleiding van de auteur over vijf thema´s in Met lege handen ging ik slapen, met een gedicht werd ik wakker.Over de eerste editie van Met lege handen ging ik slapen, met een gedicht werd ik wakker schreef Pim Heuvel: 'Rijke aanwinst van Nederlandstalige poëzie. In de moderne Nederlandse poëzie ben ik nog geen bundel tegengekomen die zozeer de aandacht verdient van lezers van diverse pluimage of die nu in het Europese deel of het Antilliaanse deel van het Koninkrijk wonen.'Walter Palm is in 1951 op Curaçao geboren als telg van de bekende Curaçaose muziekfamilie Palm. Op twintigjarige leeftijd debuteerde hij met poëzie in het Antilliaanse literaire tijdschrift Watapana.Werk van Walter Palm is opgenomen in de prestigieuze 'Spiegel van de moderne Nederlandse en Vlaamse dichtkunst', de literaire eregalerij van alle belangrijke moderne Nederlandstalige dichters. Behalve Met lege handen ging ik slapen, met een gedicht werd ik wakker verschenen van hem de dichtbundels Sierlijke golven krullen van plezier en Een serenade voor mijn Shéhérazade. Mede vanwege zijn literaire verdiensten is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Wil je het boek lezen?Met lege handen ging ik slapen, met een gedicht werd ik wakker in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Walter Palm. Lezen Met lege handen ging ik slapen, met een gedicht werd ik wakker Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN