Cameraman onder de nazi's

Cameraman onder de nazi's - Wim D. Visser | Northernlights300.org

...ardering Succesvol toegevoegd. Piet Reijnen, een jongen uit Aalsmeer, komt tijdens de Tweede Wereldoorlog als dwangarbeider in Duitsland terecht bij de ... Cameraman onder de nazi's - mijnleestip.nl - voor het ... ... ... Beschrijving Cameraman onder de nazi's Piet Reijnen, een jongen uit Aalsmeer, komt tijdens de Tweede Wereldoorlog als dwangarbeider in Duitsland terecht bij de Propaganda-afdeling van de UFA, toentertijd de grootste filmproductiemaatschappij in Europa. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Visser, Wim D. - Cameraman onder de nazi's - het ongelooflijke verhaal van een dwangarbeider Cameraman onder d ... Recensie van Anneke over Cameraman onder de nazi's | Hebban.nl ... . Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Visser, Wim D. - Cameraman onder de nazi's - het ongelooflijke verhaal van een dwangarbeider Cameraman onder de nazi's. Piet Reijnen, een jongen uit Aalsmeer, komt tijdens de Tweede Wereldoorlog als dwangarbeider in Duitsland terecht bij de Propaganda-afdeling van de UFA, toentertijd de grootste filmproductiemaatschappij in Europa. Daar krijgt hij de rol van assistent-cameraman. Hij maakt dagelijks mee hoe gevangenen uit concentratiekampen als figuranten worden ingezet bij zeer ... Cameraman onder de nazi's | ISBN 9789463384773 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Wim D. Visser Het boek gaat over Piet Reijnen die tijdens de Tweede Wereldoorlog terecht komt bij de Propaganda-afdeling van de Duitse filmmaatschappij UFA. In zijn rol van assistent-cameraman maakt hij dagelijks mee hoe gevangenen uit concentratiekampen ingezet worden bij zeer gewelddadige filmscènes. Deze opnamen werden gebruikt in films ter motivatie van de Duitse troepen. Cameraman onder de nazi's het ongelooflijke verhaal van een dwangarbeider Wim D. Visser. Nederlands | Paperback € 19,95 + 39 punten . Op bestelling, levertermijn 2 à 3 werkdagen. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Gratis thuislevering vanaf € 20. Gratis ... Daar krijgt hij de rol van assistent-came Cameraman onder de nazi's, Wim D. Visser - Paperback - 9789463384773 | AKO boeken JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. 'Cameraman onder de Nazi's' gaat over Piet Reijnen. Hij is een jongen uit Aalsmeer en tijdens de Tweede Wereldoorlog komt hij als dwangarbeider terecht in Duitsland. Hij gaat werken op de Propaganda-afdeling van de UFA (de grootste filmproductiemaatschappij van Europa in die tijd) en wordt assistent-cameraman. 'Cameraman onder de nazi's' is een interessant verhaal voor de geschiedenisliefhebber of als je geïnteresseerd bent in de Tweede Wereldoorlog. Het is een manuscript en het is gebaseerd op de herinneringen van Piet Reijnen. Dertig j...

INFORMATIE

AUTEUR
Wim D. Visser
DIMENSIE
9,49 MB
BESTANDSNAAM
Cameraman onder de nazi's.pdf

OMSCHRIJVING

Piet Reijnen, een jongen uit Aalsmeer, komt tijdens de Tweede Wereldoorlog als dwangarbeider in Duitsland terecht bij de Propaganda-afdeling van de UFA, toentertijd de grootste filmproductiemaatschappij in Europa. Daar krijgt hij de rol van assistent-cameraman. Hij maakt dagelijks mee hoe gevangenen uit concentratiekampen als figuranten worden ingezet bij zeer gewelddadige scènes. Deze vormen onderdeel van films die in het diepste geheim worden gemaakt om het moreel van de Duitse troepen hoog te houden. Een romance met een jonge Duitse vrouw houdt hem op de been.Dertig jaar later stort Reijnen volledig in, moet zijn werk opgeven en gaat in therapie. Hij komt terecht bij de bekende oorlogspsychiater Bastiaans, die hem aanraadt zijn oorlogsherinneringen op papier te zetten. Dit manuscript komt in handen van Wim Visser die, gefascineerd, te rade gaat bij tal van deskundigen en geleidelijk aan dit op feiten gebaseerde verhaal ontrafelt. In dit boek, een historische detective rond herinnering en fantasie, komt hij tot een bijzondere ontdekking.Wim D. Visser (1953) is historicus en als beleidsadviseur verbonden aan het Arq Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld. Zijn aandachtsgebied is de Tweede Wereldoorlog en de kennisoverdracht op het terrein van de psychosociale gevolgen van schokkende gebeurtenissen. Hij publiceert regelmatig over deze thematiek.

Wil je het boek lezen?Cameraman onder de nazi's in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim D. Visser. Lezen Cameraman onder de nazi's Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN