De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren

De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren - C. Scheltema | Northernlights300.org

...dat de vestingwerken nog compleet bewaard waren gebleven ... Wolkenruiter PDF Boek | BANK72 PDF ... . De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren 1e druk is een boek van C. Scheltema uitgegeven bij Uitgeverij Matrijs. ISBN 9789053454800 Vijftig jaar geleden werd begonnen met de restauratie van de vestingwerken van Naarden. Daarbij was geen enkele reconstructie nodig, omdat de vestingwerken nog compleet bewaard waren gebleven. De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren. Scheltema, Carlos (red.) V ... De vesting Naarden - een halve eeuw restaureren ... ... . Een halve eeuw restaureren. Scheltema, Carlos (red.) Vijftig jaar geleden werd begonnen met de restauratie van de vestingwerken van Naarden. Daarbij was geen enkele reconstructie nodig, omdat de vestingwerken nog compleet bewaard waren gebleven. Het had echter weinig gescheeld of zij waren als een sta-in-de-weg gesloopt ... Vijfentwintig auteurs schreven een mooi herdenkingsboek over een halve eeuw restauratieactiviteiten: Een halve eeuw restaureren. De vesting Naarden (Uitgeverij Matrijs). Grote of St. Vituskerk in Naarden (CC) Het boek bestaat uit vier delen. De Vesting Naarden. een halve eeuw restaureren. Gedrukt boek . Artikelen, met foto's in kleur, over de geschiedenis en restauraties van kerken en andere monumenten in de ...

INFORMATIE

AUTEUR
C. Scheltema
DIMENSIE
8,35 MB
BESTANDSNAAM
De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren.pdf

OMSCHRIJVING

De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren 1e druk is een boek van C. Scheltema uitgegeven bij Uitgeverij Matrijs. ISBN 9789053454800 Vijftig jaar geleden werd begonnen met de restauratie van de vestingwerken van Naarden. Daarbij was geen enkele reconstructie nodig, omdat de vestingwerken nog compleet bewaard waren gebleven. Het had echter weinig gescheeld of zij waren als een sta-in-de-weg gesloopt, zoals in heel Europa veel vestingwerken rond steden om die reden zijn verdwenen.De vesting Naarden is een bijzonder geheel van een stad omringd door zeventiende-eeuwse vestingwerken. Onder liefhebbers van verdedigingswerken beroemd. Duizenden burgers en de leden van Kabinetten die jaarlijks de uitvoering van Bachs Matth us-Passion in Naarden bijwonen, kennen de stad. Miljoenen luchtreizigers zien, voordat zij op Schiphol landen, vanuit de lucht de stad met zijn herkenbare zespuntige vestingwerken als een kristal in het landschap liggen.De afgelopen halve eeuw was voor Nederland een culturele bloeiperiode waarin voldoende middelen beschikbaar waren om ons culturele erfgoed te onderhouden en waar nodig te restaureren. Onzeker is of dit in de nabije toekomst in Naarden zo kan blijven: een reden om deze bloeiperiode blijvend vast te leggen in dit mooie boek. Dit is gedaan door 25 auteurs in hoofdstukken over de vestingwerken en opvattingen over restauratie, over kerkelijke en wereldse gebouwen en monumentale woningen. Alle verschillende onderdelen van deze unieke plaats komen aan bod.

Wil je het boek lezen?De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. Scheltema. Lezen De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN