Zware pijnstillers

Zware pijnstillers - Rob Schouten | Northernlights300.org

...hrijven wij de stappen volgens de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) bij de behandeling van acute en chronische pijn met pijnstillers ... Klinieken zien aantal verslaafden aan pijnstillers ... ... . Pijnstillers. Er zijn diverse soorten medicijnen tegen pijn, de één wat lichter dan de ander, de één met meer bijwerkingen dan de ander: Paracetamol Dit is een pijnstiller met weinig bijwerkingen. Als u er veel van inneemt kan het schade aanrichten aan uw lever. Een bijwerking van paracetamol kan zijn dat u hoofdpijn krijgt. Morfineachtige pijnstillers. Morfineachtige pijnstillers, ofwel opiaten, hebben een sterk pi ... Zware pijnstillers steeds groter probleem: aantal doden ... ... . Een bijwerking van paracetamol kan zijn dat u hoofdpijn krijgt. Morfineachtige pijnstillers. Morfineachtige pijnstillers, ofwel opiaten, hebben een sterk pijnstillende werking. Ze zorgen dat het 'bericht' in de hersenen niet of minder sterk aankomt. Hierdoor voel je de pijn minder en reageer je er rustiger op. Als andere eenvoudige pijnstillers onvoldoende werken, worden deze pijnstillers voorgeschreven. De pijnstiller valt onder de zogenoemde NSAID medicatie (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs). Dit wil zeggen dat Diclofenac een onstekingsremmer is en pijn- en koortsverlagend werkt. Het is een sterke pijnstiller die alleen bij ernstige pijn gebruikt wordt. Dat de zware pijnstillers bovendien verslavend zijn, blijkt uit een rondgang van de NRC langs verslavingsorganisaties met klinieken. Tussen 2012 en 2018 verdrievoudigde het aantal personen dat ... Het aantal doden door het gebruik van zware pijnstillers, zoals oxycodon, is flink opgelopen. Het gaat om 220 doden in 2017. Dat is een stijging van bijna 50 procent sinds 2013. Dit blijkt uit ... Oxycodon is een morfineachtige pijnstiller (opiaat). Het heeft een sterke pijnstillende werking. Artsen schrijven het voor bij hevige pijn, zoals pijn na een operatie of pijn als gevolg van kanker.Artsen schrijven het ook voor bij ernstige pijn door schade aan een zenuw door diabetes (suikerziekte) en in de zorg voor mensen die niet meer beter worden (palliatieve zorg). Pijnstillende medicatie: Soorten & bijwerkingen pijnstillers Vrij verkrijgbare of op doktersvoorschrift verkrijgbare pijnstillers (analgetica) zijn medicijnen die pijn verminderen of hoofdpijn, pijnlijke spieren, artritis, of andere pijnen behandelen. Zware, narcotische pijnstillers zijn verwant aan morfine en worden gebruikt bij hevige pijn die niet gestild kan worden met lichte pijnstillers. Meer info Risico's. Elk medicijn kan bijwerkingen hebben. Die kunnen individueel verschillen, naargelang de ge...

INFORMATIE

AUTEUR
Rob Schouten
DIMENSIE
11,39 MB
BESTANDSNAAM
Zware pijnstillers.pdf

OMSCHRIJVING

Bijsluiter: informatie voor de gebruikerNatuurlijk zou je het wel willen,Florence Nightingale,Zuster Immaculata, troostend tijdens de bloedingen, aftandse billen vegend:‘Verwijder kleding van de borst. Trek beide elektroden van het plastic en bevestig ze op de ontblote borst’,wanneer het winter is geworden en jij een rafelig geval. Wat u moet weten als u deze gedichten leest‘Gewoon een paar maal per dag / met water mengen en innemen,’ schreef Rob Schouten in het gedicht ‘Troost’ uit zijn vorige bundel Spijsamen. Het geldt voor veel van zijn poëzie. Je moet het slikken om er iets aan te hebben. Dat geldt wel in het bijzonder voor Zware pijnstillers. Deze gedichten klinken allicht niet altijd even aangenaam maar wie er niet allergisch voor is kan er zeker baat bij hebben. Wat doet het?Zware pijnstillers raakt ongebruikelijke zaken aan, zoals de halfwaardetijd van een scheiding, de kalmerende werking van Hitler, de ongewenste drukte rond het Laatste Oordeel, kabouters met korsakov. Dat is niet toevallig. Het is poëzie die op het zenuwstelsel wil werken. ‘Het is per slot van rekening geen sanatorium, er mag ook best het nodige gesodemieter in,’ schreef Schouten ooit in een gedicht dat niet toevallig ‘Huisstijl’ heet.BijwerkingHet is niet verboden om bij de inname van Zware pijnstillers alcohol te drinken, lezing ervan zal de rijvaardigheid niet beïnvloeden maar het verdient wel aanbeveling rekening te houden met het tekort van de wereld, de condition humaine.WerkingMaar wie weet loont het tot slot,schor een oud liefje fluisteren, vriendelijk water aan de lippen, artsen die niets meer voor je kunnen doen.

Wil je het boek lezen?Zware pijnstillers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rob Schouten. Lezen Zware pijnstillers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN